Dé Specialty Coffee hotspots van Rotterdam

Rotterdam: de havenstad van Nederland, een stad zo groot dat je er verdwaald in kan raken. Het is een stad waar ik zelf eigenlijk niet echt bekend ben en ook bijna nooit kom, dus het samenstellen van deze hotspot guide was voor mij ook een avontuur. Het is een stad met hidden gems wat om zorgvuldig onderzoek vroeg. Lees: een hoop wandelen met de zon op m’n gezicht en lekkere koffie drinken. Ik ben tot de conclusie gekomen dat deze wel echt het bezoeken waard zijn. De volgende 6 koffietentjes zijn, naar mijn mening, dé plekken om heen te gaan voor de leukste sfeer en de lekkerste koffie. 

Man met Bril

Bron foto: Nietroeren

Hier zijn wij onze zoektocht begonnen. En een zoektocht was het, want als je niet bekend bent in Rotterdam dan is het wel even zoeken naar het pand. Maar als je eenmaal in de straat komt, dan is de bijzondere muurschildering om de ingang heen niet te missen. Deze geeft ook wel meteen de sfeer van deze zaak aan; los, vrij, en gezellig. Er zitten mensen uitgebreid te kletsen met elkaar en een tafeltje verderop zit iemand op zijn laptop te werken. De koffie was heerlijk; wij bestelden allebei een cappuccino (eentje met koemelk, eentje met Oatly) en kregen de house blend. Die stelde niet teleur. Dit was zeker een goed begin van onze koffietour.

Giraffe Coffee Roasters

Bron foto: Nietroeren

De koffie van Giraffe Coffee Roasters, misschien wel een van de bekendste roasters uit Rotterdam, is in veel verschillende koffietentjes te vinden, maar wist je dat ze ook een eigen bar hebben? De Bar & Academy is gevestigd op de Hoogstraat en deelt het pand met een fietskledingmerk. De bar is het eerste wat je ziet als je binnenkomt en daar omheen zijn een paar zitplekjes te vinden. Veel producten uit de webshop zijn hier terug te vinden, dus je kunt meteen nieuwe pareltjes scoren. De inrichting is prachtig, helemaal ingericht door de eigenaren zelf, en hun persoonlijkheid is hier ook echt in terug te zien. Daarnaast zit het tentje gevestigd in een onwijs leuk straatje, dus deze is zeker het bezoeken waard. En mocht je toe zijn aan een koffietraining, dan kan dat hier ook. Wel van tevoren reserveren natuurlijk.

Spicekix

Bron foto: Nietroeren

Deze plek opende in 2023 en het interieur past helemaal in de trend die nu overal te zien is: minimalistisch en clean. De eyecatcher is de rode Giesen koffiebrander midden in de bar, maar om eerlijk te zijn, is alles in deze tent mooi. Er is weinig zitplek, en de locatie van de bar ligt in onze ogen een beetje uit het centrum, maar de koffie is echt wel het bezoeken waard. Ze branden hun eigen koffies die bijzondere origines hebben, zoals Marokko, iets wat je ook niet iedere dag tegenkomt. Naar mijn mening echt een toevoeging aan de specialty coffeescene in Rotterdam!


Het artikel gaat verder onder deze advertentie

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Harvest

Harvest

Bron foto: Nietroeren

Harvest… Ik denk dat iedereen hier weleens van gehoord heeft. Wij kwamen er rond lunchtijd, dus ja, dat betekent in de rij staan. Ik stond door het raam al naar binnen te gluren, want de pastries zagen er allemaal heerlijk uit. Wij liepen daar voorbij, want we gingen in het café zitten. Echt een leuke plek, met in de zomer een gezellig, klein terrasje aan het water. Er is een open keuken dus alles voelt met elkaar verbonden. Het zat vol en doordat het een klein pandje is met relatief veel zitplekjes was het wel een beetje luidruchtig. Ik bestelde een hand pour en kreeg echt een overheerlijke Indonesische koffie met smaken van gedroogde aardbei, honing en stroop. Zeker weten een must om naartoe te gaan als je in Rotterdam bent.Roast

Roast

Bron foto: Roast op Instagram

Een prachtig, licht pand met een rustiek interieur en, nog belangrijker, koffie van A Matter of Concrete. Als ik dat zie, ben ik stiekem al een beetje verkocht. Ze hebben daarnaast ook vaak gastbranders, zoals Manhattan of Friedhats. De mensen achter de bar waren echt super lief en het zag eruit als een onwijs leuke plek om te gaan lunchen. Wij kwamen er alleen voor een koffietje to-go, maar in de zomer ben ik absoluut van plan om nog eens terug te gaan. Dan hebben ze namelijk voor de zaak een terrasje, wat er (op Instagram in ieder geval) heel gezellig uitziet. Daarnaast zit dit café echt in een onwijs gezellig straatje.


Dune

Bron foto: Dune op Instagram

Last but not least, Dune. Deze zaak is qua interieur een beetje anders dan anders, maar persoonlijk ben ik er helemaal weg van. Het is het café van Shokunin Coffee Collective, een roastery uit, wederom, Rotterdam. De stijl is uniek, de koffie is heerlijk en de mensen zijn onwijs aardig. Dit is zeker geen verkeerde om mee af te sluiten. Ik keek in ieder geval echt mijn ogen uit, want wat is dit café toch onwijs mooi ingericht!


Mis jij nog een koffiebar in dit rijtje, klopt er iets niet, of heb je suggesties voor een volgende stad, neem dan vooral contact met ons op!

maak kennis

Dit is Diniz

Ze staat op Instagram ook wel bekend als @nietroeren. Diniz is freelance barista bij onder andere Single Estate Coffee Roasters en volgt een stage bij Giraffe in Rotterdam. Ze heeft een flinke dosis ervaring én SCA Barista Skills Intermediate certificering.

Op Lerine.nl neemt Diniz je onder andere mee in city hotspot guides waarin ze op zoek gaat naar de leukste, gezelligste en beste Specialty Coffee tentjes in verschillende steden.