Koffie op de camping

Het vakantie seizoen is alweer aangebroken! Het is ‘tentje-in-de-auto-en-gaan’ voor veel Nederlanders. Op de camping is het heerlijk om een tijdje in de natuur te leven zonder te voel poespas. Boekje mee, camping stoel uitgeklapt en heerlijke lange avonden buiten de tent. Die ochtend na zo’n lange avond is het natuurlijk heerlijk om wakker te worden met een zelf gezet kopje koffie. Maar hoe zet je dan kwalitatief goede koffie zonder espressomachine? We geven je hier een aantal simpele opties voor koffie op de camping.

LeRine koffiezak met een aeropress in het gras

Wat heb je nodig voor koffie op de camping?

Om zelf koffie te maken op de camping heb je naast een koffiezetapparaat, ook een gaspitje en theekan nodig om water warm te maken. Of wanneer je de mogelijkheid hebt om op de camping water te verwarmen, een thermosfles om het water warm te houden. Daarnaast kun je kiezen voor een Aeropress, percolator of v60. Elk heeft zo zijn eigen voordelen. Wij zijn groot liefhebber van de Aeropress. Deze is eenvoudig mee te nemen en je hebt altijd een lekker bakje koffie.

Je favoriete koffiebonen kun je voorgemalen kopen, of zelf malen. Als je je koffie zelf wil malen heb je een handmaler nodig. Zelf malen heeft onze voorkeur, omdat de smaak van je bonen dan langer goed blijft. Het is natuurlijk zonde om voorgemalen koffiebonen te kopen, waarvan de smaak niet meer optimaal is.

Aeropress op de camping

De Aeropress is een filterapparaat dat ook iets wegheeft van espresso. Doordat je de koffie door het filter heen drukt, ontstaat er een vacuüm en zet je de koffie onder druk. Dit lijkt dus heel erg op espresso. Je hoeft daarnaast ook niet lang te wachten op een bakkie koffie uit de Aeropress, de gemalen koffie hoeft maar 1 minuut trekken in het hete water.

Voor het meeneem gemak kun je het beste kiezen voor een Aeropress Go. Deze zit verpakt in een handige beker waar je ook de Aeropress op kunt uitdrukken.

Percolator op de camping

De percolator is misschien wel de makkelijkste optie voor de camping als je zelf een gaspitje hebt. Je verwarmt de koffie samen met het water in de percolator en kunt na ongeveer 5 minuten genieten van je zelfgemaakte kopje koffie. Een groot nadeel van de percolator is dat je de gemalen koffie snel kookt en dan wordt de smaak van je koffiebonen erg bitter. De perfecte ‘brew’ temperatuur ligt namelijk tussen de 90 en 95 graden.

V60 op de camping

Veel mensen die bij ons tijdens de workshop de V60 te zien krijgen, zeggen meteen: “die gebruiken wij op de camping!” De V60 is een echte camping koffie zetmethode. Super simpel in gebruik en eenvoudig mee te nemen. Voor de V60 heb je filterpapier nodig en zul je water op een gaspitje moeten verhitten. Let ook bij de V60 erop dat je geen gekookt water over de koffie laat lopen. Laat het water een minuutje afkoelen en giet dan in een cirkel beweging het water op de gemalen koffie. Laat rustig uitlekken en geniet dan van je super snelle zelfgemaakte koffie!

Meer leren over verschillende zetmethoden

Tijdens onze basis barista workshop laten we je verschillende koffies proeven met verschillende zetmethoden. Zo ontdek je eenvoudig heel veel verschillende smaken. Wil je dus meer leren over alle verschillende koffie zetmethoden voor op de camping? We helpen je graag verder tijdens een barista workshop!