Maple cinnamon cortado
Bereidingstijd
5 minuten
Hoeveelheid
1 persoon
De cortado is zonder twijfel een van onze favoriete drankjes, ondanks het maar een kleintje is. Een heerlijk romige koffie, met een sterke espresso en een vleugje zachte melk. Niet te zwaar, maar toch intens van smaak. Nu de zomer overgaat in de herfst, is het tijd om deze koffie om te toveren tot een warme, kruidige traktatie. Ontdek hoe je onze maple cinnamon cortado maakt!
De cortado is zonder twijfel een van onze favoriete drankjes, ondanks het maar een kleintje is. Een heerlijk romige koffie, met een sterke espresso en een vleugje zachte melk. Niet te zwaar, maar toch intens van smaak. Nu de zomer overgaat in de herfst, is het tijd om deze koffie om te toveren tot een warme, kruidige traktatie. Ontdek hoe je onze maple cinnamon cortado maakt!
Bereidingstijd
5 minuten
Hoeveelheid
1 persoon
Maple cinnamon cortado recept
Ingrediënten
Benodigdheden
Instructies
- Giet één eetlepel maple syrup in je espresso kopje.
- Zet een espresso en laat deze mooi op de siroop in het kopje vallen.
- Voor de (eigen gekozen) melk: deze schuim je net wat anders voor een cortado! Stretch de melk kort door de stoompijp voor een seconde net op het oppervlak van de melk te houden; je hoort kort dat papier scheurende geluid.
- Schenk de gestoomde melk voorzichtig bij de espresso, zodat de melk mooi mengt met de siroop en espresso.
- Top de cortado af met kaneelpoeder en je hebt een heerlijk warme, zoete koffie zonder de krachtige smaak van de espresso verdwijnt.
- Wil je ‘m precies als op de foto? Strooi een rechte lijn kaneelpoeder over de bovenkant van je koffie. Draai het kopje vervolgens voorzichtig (maar met enige vaart) in rondjes over je ondergrond. Door de buitenkant sneller te laten draaien, krijg je dat mooie figuur bovenop!
Op zoek naar meer herfstige drankjes? Bekijk onze blog over de koffietrends van dit seizoen voor nieuwe ideeën.