Matcha chocolate chip cookies

Bereidingstijd

90 minuten

Hoeveelheid

6-10 stuks

Een chocolate chip cookie, maar dan net even anders! Als je, net als wij, gek bent op matcha, dan móet je deze proberen. De smaak van matcha past perfect bij het romige van witte chocolade en geeft precies de juiste balans tussen zoetheid en umami. Lees snel verder en ontdek hoe je deze chewy koekjes in een handomdraai kunt maken!

Een chocolate chip cookie, maar dan net even anders! Als je, net als wij, gek bent op matcha, dan móet je deze proberen. De smaak van matcha past perfect bij het romige van witte chocolade en geeft precies de juiste balans tussen zoetheid en umami. Lees snel verder en ontdek hoe je deze chewy koekjes in een handomdraai kunt maken!

Bereidingstijd

90 minuten

Hoeveelheid

6-10 stuks

Matcha chocolate chip cookies recept

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 75 gram kristalsuiker
  • 1 ½ theelepel matcha
  • 1 ½ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel baking soda
  • ½ theelepel zout
  • 125 gram boter
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille
  • 200 gram witte chocolade

Benodigdheden

  • Beslagkom
  • Mixer
  • Spatel
  • Bakpapier

Instructies

  1. Doe de boter, lichtbruine basterdsuiker en kristalsuiker in een kom. Mix dit met en mixer tot alles zacht is.
  2. Voeg het ei en vanille-extract toe en mix weer tot het volledig gemengd is.
  3. Doe de bloem, bakpoeder, baking soda, zout en matchapoeder erbij. Meng dit met een houten lepel/spatel/deeghaak tot je mooi egaal deeg hebt.
  4. Voeg als laatst de witte chocolade stukjes toe en meng deze erdoor.
  5. Verdeel het beslag in 6 tot 10 balletjes, afhankelijk van hoeveel je er wilt. Zin in reuze-koekjes? Neem er 6!
  6. Leg de koekjes in de vriezer en verwarm ondertussen de oven vast voor op 180°C.
  7. Haal na een uur de koekjes uit de vriezer en leg ze met voldoende ruimte ertussen op een met bakpapier beklede bakplaat.
  8. Bak ze in 15 minuten af. Als ze nog erg zacht zijn, geef ze dan 2 minuutjes extra.
  9. Haal de koekjes uit de oven, laat ze even afkoelen en genieten maar!