Sticky Chai muffins met Nomads Chai

Bereidingstijd

35 minuten

Hoeveelheid

12 personen

Hou jij ook zo van de warme kruiden in een chai latte? Wij zijn gek op een goede romige chai op zijn tijd. Wij wilden diezelfde smaakbeleving in een muffin verwerken. De muffins zijn lekker sticky door de toevoeging van chai concentraat en romig door de slagroom topping. Perfect voor naast een cappuccino of espresso. Wij hebben voor dit recept de Classic chai van Nomads Chai gebruikt.

Deze chai heeft de perfecte balans tussen zoet en kruiden. Heb je snel een eenvoudig dessert nodig? Dan is dit recept perfect voor jou!

Hou jij ook zo van de warme kruiden in een chai latte? Wij zijn gek op een goede romige chai op zijn tijd. Wij wilden diezelfde smaakbeleving in een muffin verwerken. De muffins zijn lekker sticky door de toevoeging van chai concentraat en romig door de slagroom topping. Perfect voor naast een cappuccino of espresso. Wij hebben voor dit recept de Classic chai van Nomads Chai gebruikt.

Deze chai heeft de perfecte balans tussen zoet en kruiden. Heb je snel een eenvoudig dessert nodig? Dan is dit recept perfect voor jou!

Bereidingstijd

35 minuten

Hoeveelheid

12 personen

Laat ons zien hoe jouw sticky chai muffins met Nomads Chai zijn geworden door onze hashtag #lerinebakery te gebruiken op Instagram.

Sticky Chai muffins met Nomads Chai op een tray

Sticky chai muffins met Nomads Chai recept

Ingrediënten

  • 300 gram tarwebloem
  • ½ theelepel baking soda
  • 2 theelepels bakpoeder
  • ¼ theelepel zout
  • 200 gram donker bruine basterdsuiker
  • 100 gram volle Griekse yoghurt
  • 160 ml Classic Chai
  • 100 ml ongezouten gesmolten roomboter
  • 2 grote eieren
  • 60 ml olijfolie
  • Topping
  • 200 ml slagroom
  • 100 gram honing + extra als garnering

Benodigdheden

  • Muffinvorm voor 12 muffins
  • Beslagkom
  • Steelpannetje
  • Garde
  • Spatel
  • Oven

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht. 
  2. Smelt de roomboter in een steelpannetje op laag vuur. Wanneer de boter is gesmolten, haal je het pannetje van het vuur en laat je de boter afkoelen tot kamertemperatuur.
  3. Meng in een grote mengkom het tarwebloem, baking soda, bakpoeder en zout. 
  4. In een kleine mengkom meng de donkerbruine basterdsuiker, Griekse yoghurt, de afgekoelde roomboter, Classic Chai, olijfolie en de twee grote eieren. 
  5. Voeg het chai mengsel toe aan het bloemmengsel en meng goed met een spatel. 
  6. Vet een muffinvorm voor 12 muffins in met een beetje olijfolie of roomboter.
  7. Verdeel het muffinbeslag over de muffinvormpjes en bak de muffins in 20 – 25 minuten gaar.  
  8. Voor de topping: klop de slagroom stijf en voeg hier de honing aan toe. Wanneer de muffins zijn afgekoeld kun je de slagroom verdelen over de muffins en afmaken met meer honing.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *