Zo maak je zelf hazelnoot siroop

Bereidingstijd

20 minuten

Hoeveelheid

350 ml

Ben je, net als wij, dol op de zachte smaak van hazelnoot in je koffie? Dan is dit eenvoudige recept voor zelfgemaakte hazelnoot siroop iets voor jou! Met slechts een paar ingrediënten (spoiler alert: hazelnoten!) tover je elke kop koffie om in een heerlijk zoete traktatie. Bijvoorbeeld in een hazelnoot mochaccino!

Kleine tip: gooi de hazelnoten die je voor deze siroop gebruikt hebt niet weg! De gesuikerde hazelnoten kun je nog heerlijk opeten of gebruiken als topping voor taartjes en desserts.

Ben je op zoek naar een makkelijke manier om jouw favoriete koffie te upgraden? Voeg een ‘touch of gold’ toe aan je koffie met ons recept voor karamel koffiesiroop. Met maar drie ingrediënten en 25 minuutjes pruttelen, heb jij je eigen karamel koffiesiroop gemaakt! Makkelijk én heel lekker in zowel warme als koude dranken.

Kleine tip: gooi de hazelnoten die je voor deze siroop gebruikt hebt niet weg! De gesuikerde hazelnoten kun je nog heerlijk opeten of gebruiken als topping voor taartjes en desserts.

Bereidingstijd

20 minuten

Hoeveelheid

350 ml

hazelnoot siroop

Hazelnoot siroop recept

Ingrediënten

  • 200 gram suiker
  • 250 ml water
  • 200 gram ongezouten hazelnoten

Benodigdheden

  • Steelpan
  • Silicone/houten spatel
  • Ovenwanten
  • Zeef/vergiet
  • Weegschaal
  • Glazen flesje om de siroop in te bewaren

Instructies

  1. Meng in een steelpan 200 g suiker, 250 ml water en 200 g hazelnoten.
  2. Breng het geheel zachtjes aan de kook en laat 3 minuten sudderen, terwijl regelmatig roert om te voorkomen dat het gaat kleven.
  3. Haal de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen met de hazelnoten erin. Dit laat de hazelnoot smaak extra goed intrekken.
  4. Haal de hazelnoten met een zeef/vergiet uit de steelpan en giet de afgekoelde siroop een glazen flesje.

Bewaaradvies

De hazelnoot siroop blijft zeker een maand goed. Bewaar het flesje op een plek buiten de koelkast om te voorkomen dat de siroop te dik wordt.