Moelleux au chocolat

Een taartje waar je niet op hoeft te wachten als het net de oven uitkomt. Een taartje waar je zelfs niet eens op mág wachten als het net de oven uitkomt. De moelleux au chocolat is het lekkerst wanneer het nog heet en vloeibaar is. Een paar minuten later en de binnenkant is gestold. Het snelle serveren is misschien nog wel het lastigste van het hele recept. Je hebt ze snel gemaakt en het recept vereist ook een minimale hoeveelheid ingrediënten. Waarschijnlijk heb je het meeste al in huis.

Wil je er zeker van zijn dat de moelleux au chocolat nog vloeibaar van binnen zijn wanneer je ze serveert? Zet het beslag dan in de koelkast en bak ze pas af wanneer het dessert bijna geserveerd kan worden. Ze hoeven maar 10 minuten de oven in en zijn direct klaar om geserveerd te worden. Bolletjes ijs erbij en je dessert is helemaal af!

Wil je ook zelf je ijs maken? Wij hebben het lekkerste en snelste ijs recept voor je! Perfect voor bij de moelleux au chocolat!


Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 40 minuten

Moelleux au chocolat recept

Benodigdheden

  • 2 pannen die op elkaar passen (au-bain-marie)
  • Beslagkom
  • Mixer
  • Zeef
  • Spatel
  • Spuitzak
  • Muffinvorm

Ingrediënten

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram pure chocola
  • 3 eidooiers
  • 1 heel ei
  • 40 gram bloem
  • 50 gram kristalsuiker
  • Snufje zout

Instructies

  1. Smelt de roomboter en pure chocola au-bain-marie (zet twee pannen op elkaar, vul de onderste pan met water en breng aan de kook. De bovenste pan mag het water niet aanraken, dan brand alles aan).
  2. Klop de eidooiers, het ei en de kristalsuiker luchtig. Totdat de hoeveelheid ongeveer verdubbeld is. Voeg een snufje zout toe.
  3. Wanneer de chocola en boter bijna gesmolten is, haal je de bovenste pan van de onderste pan af en laat de rest nog rustig smelten.
  4. Giet het chocola/boter mengsel bij het eimengsel en blijf tegelijk kloppen, anders krijg je stukjes.
  5. Zeef de bloem over het chocolademengsel en spatel dit er voorzichtig doorheen.
  6. Giet het beslag in een spuitzak en laat ongeveer 20 minuten opstijven in de koelkast.
  7. Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.
  8. Vet een muffinvorm in met boter en bestuif met bloem, klop op het blik om de bloem te verspreiden. Zorg ervoor dat er geen grote hoeveelheden bloem in de vorm blijft zitten, er moet alleen wat blijven plakken aan de boter.
  9. Verdeel het beslag over 4 muffin bakjes.
  10. Schuif de moelleux au chocolat voor 9 minuten in de oven.
  11. Draai de vorm na het bakken direct om op een bord of plank en serveer de cakejes direct! Bon appétit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.