Zo maak je zelf karamel koffiesiroop

Ben je op zoek naar een makkelijke manier om jouw favoriete koffie te upgraden? Voeg een ‘touch of gold’ toe aan je koffie met ons recept voor karamel koffiesiroop. Met maar drie ingrediënten en 25 minuutjes pruttelen, heb jij je eigen karamel koffiesiroop gemaakt! Makkelijk én heel lekker in zowel warme als koude dranken.

Lifehack! Je bent ook nog eens een stuk goedkoper uit, dit flesje zelfgemaakte karamel koffiesiroop kost €0,37 in plaats van €5,30 uit de winkel.


De tekst gaat verder onder deze advertentie


Totale bereidingstijd

30 min

Hoeveelheid

350 ml

karamel koffiesiroop recept

  • Steelpan
  • Silicone/houten spatel
  • Ovenwanten
  • Glazen flesje om de siroop in te bewaren
  • 200 gram suiker
  • 250 ml water
  • Optioneel: 1 theelepel vanille extract
  1. Doe de suiker samen met de helft van het water in een steelpannetje en breng aan de kook. Wanneer de siroop begint te pruttelen en de suiker in het water is opgelost, zet je het vuur zachter.
  2. Laat de siroop 20-25 minuten zachtjes pruttelen.
  3. Verwarm de rest van het water tot kookpunt. Wanneer de siroop een karamel-achtige kleur krijgt en is ingekookt giet je het hete water bij de siroop. Let op je handen, het kan gaan spetteren.
  4. Roer dit met de spatel en haal van het vuur.
  5. Laat goed afkoelen voordat je het in je flesje giet.

Bewaaradvies: bewaar de karamel koffiesiroop buiten de koelkast zodat deze vloeibaar blijft. In een afgesloten glazen flesje blijft de karamelsiroop minimaal een maand goed.