Super fudgy brownies

Brownies zijn het lekkerst als het helemaal tussen je tanden blijft plakken en je gewoon echt even moet stoppen met praten, toch? Deze super fudgy brownies zijn super zacht en hebben een intense chocolade smaak. In dit recept gebruiken we chocolade met 70% cacao. Houd je niet zo van pure chocola? Gebruik dan chocolade met een lager cacao percentage. Het resultaat zal echter niet helemaal hetzelfde zijn.

In dit recept gebruiken we extra cacao poeder, dit geeft de brownie een vollere body en een intensere cacao smaak. Ook dit kun je weglaten, maar haalt wel veel van de smaak weg.


Totale bereidingstijd

1 uur

Hoeveelheid

20 personen

Super fudgy brownies recept

  • Oven
  • Steelpan
  • Spatel
  • Beslagkom
  • Mixer
  • Zeef
  • Bakblik 30×20 cm
  • Oven
  • 150 gram tarwebloem
  • 100 gram cacao
  • 300 gram pure chocolade (minimaal 70%)
  • 300 gram ongezouten boter
  • 0,5 theelepel vanille extract
  • 6 eieren
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 300 gram kristalsuiker

Extra

  • Pure chocolade brokken
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
  2. Smelt in een steelpannetje de pure chocolade met de ongezouten boter. Doe dit op laag vuur en laat het mengsel niet te warm worden. Als er nog een aantal stukken boter inzetten, haal je de pan van het vuur en laat dit langzaamaan smelten.
  3. Doe de 6 eieren in een beslagkom en klop deze op gemiddelde snelheid met de mixer. Voeg geleidelijk de lichtbruine basterd- en kristalsuiker toe. Blijf de eieren kloppen tot dit een schuimige massa is geworden.
  4. Voeg het vanille extract aan het chocolade-boter mengsel toe en roer dit goed door. Als alle stukjes gesmolten zijn en het mengsel niet te warm is, schenk je dit geleidelijk aan het eiermengsel. Let op! blijf de eieren kloppen, als de chocola nog te warm is, zullen er klontjes ontstaan.
  5. Als de eieren en chocola goed gemengd zijn, voeg je alle bloem en cacao toe aan het mengsel. Doe dit met een zeef, zo minimaliseer je de klontjes.
  6. Gebruik een spatel en vouw het bloem in het ei-mengsel.
  7. Eventueel kun je nu ook chocolade brokken toevoegen.
  8. Vet een bakblik van 30 x 20 in met boter en leg hier een bakpapiertje in. Schenk het brownie beslag in het bakblik en zorg ervoor dat het beslag even is verdeeld.
  9. Bak de brownie eerst 20 minuten, draai het blik om (zodat de voorkant nu naar de achterkant wijst) en bak nogmaals 15 minuten.
  10. Laat de brownie compleet afkoelen voordat je deze uit het blik haalt en in stukken snijdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *