Eenvoudige chocolade zoenen

Deze eenvoudige chocolade zoenen zijn zo lekker voor bij de koffie. Het Italiaanse eiwitschuim geeft de zoenen de luchtige en zijdezachte structuur. Voor het chocolade laagje gebruiken we de Belgische chocolade van Callebaut, maar je kunt in principe elke chocolade gebruiken die je lekker vindt. Door te variëren met verschillende soorten chocola kun je ook heel eenvoudige verschillende soorten zoenen maken.

Tip: Vul de zoenen eens met karamel of jam!


Totale bereidingstijd

3,5 uur

Hoeveelheid

24 stuks

Eenvoudige chocolade zoenen recept

  • Kleine steelpan
  • Grote pan
  • Mixer
  • Spuitzak
  • Spuitmondje met ronde opening
  • Diep glas
  • Thermometer
  • Vers Italiaans eiwitschuim
  • Nougat rondjes
  • 400 gram pure chocolade druppels (of 2 repen pure chocola van 200 gram)
  1. Volg de stappen voor het Italiaans eiwitschuim hier.
  2. Schep het Italiaans eiwitschuim in de spuitzak met rond spuitmondje.
  3. Leg de koekjes met de onderkant naar boven op een rekje.
  4. Spuit grote toefen eiwitschuim op de nougat rondjes.
  5. Zet de zoenen in de koelkast en laat een uur in de koelkast staan. Het eiwitschuim vormt nu een dun stug laagje.
  6. Als de zoenen nog maar een kwartiertje in de koelkast hoeven te staan, smelt je de chocolade druppels au-bain-marie. Dit doe je door een klein laagje water in een grote pan te doen en hier een kleinere pan op te zetten (LET OP: het water mag de onderkant van de kleinere pan niet raken, dan verbrandt de chocola). Breng het water aan de kook en doe de chocola in het steelpannetje. Blijf de chocola roeren tot deze ongeveer 35 graden heeft. Wanneer de chocola de 35 graden heeft bereikt, haal je deze van het vuur en blijf je roeren tot alle chocola is opgelost. Zet aan de kant.
  7. Nu is het tijd om de zoenen in de chocolade te dippen. Schenk de gesmolten chocola in een diepglas en dip de zoenen één-voor-één in de warme chocola. Zet de zoenen op een rekje.
  8. Als alle zoenen een laagje chocola hebben, zet je ze allemaal in de koelkast en laat ze een uurtje uitharden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *