Eenvoudige chocolade zoenen

Deze eenvoudige chocolade zoenen zijn zo lekker voor bij de koffie. Het Italiaanse eiwitschuim geeft de zoenen de luchtige en zijdezachte structuur. Voor het chocolade laagje gebruiken we de Belgische chocolade van Callebaut. Deze chocola heeft de beste verhouding tussen suiker, cacao en vet. Voor het koekje hebben we het eenvoudig gehouden. We gebruiken hier Nougat Rondjes van Van Doorn.

Ook kun je de zoenen bijvoorbeeld vullen met frambozen jam of sticky toffee!


Aantal stuks: 24

Bereidingstijd: 3,5 uur

Eenvoudige chocolade zoenen recept

Benodigdheden

  • Kleine steelpan
  • Grote pan
  • Mixer
  • Spuitzak
  • Spuitmondje met ronde opening
  • Diep glas
  • Thermometer

Ingrediënten

  • Italiaans eiwitschuim
  • Nougat rondjes
  • 400 gram pure chocolade druppels (of 2 repen pure chocola van 200 gram)

Instructies

  1. Volg de stappen voor het Italiaans eiwitschuim hier.
  2. Doe het Italiaans eiwitschuim in de spuitzak met rond spuitmondje.
  3. Leg de nougat rondjes omgekeerd op een rekje.
  4. Spuit grote toefen eiwitschuim op de nougat rondjes.
  5. Zet de zoenen in de koelkast en laat een uur tot anderhalf uur afkoelen in de koelkast. Het eiwitschuim vormt nu een dun stug laagje.
  6. Als de zoenen nog maar een kwartiertje in de koelkast hoeven te staan, smelt je de chocolade druppels au-bain-marie. Dit doe je door een klein laagje water aan de grote pan toe te voegen en hier het steelpannetje op te zetten (LET OP: het water mag het steelpannetje niet aanraken, dan verbrandt de chocola). Breng het water aan de kook en doe de chocola in het steelpannetje. Blijf de chocola roeren tot deze ongeveer 35 graden heeft. Wanneer de chocola de 35 graden heeft gehaald, haal je deze van het vuur en blijf je roeren tot alle chocola is opgelost. Zet aan de kant.
  7. Nu is het tijd om de zoenen in de chocolade te dippen. Schenk de gesmolten chocola in een diepglas en dip de zoenen 1 voor 1 in de chocola. Zet de zoenen op een rekje.
  8. Als alle zoenen een laagje chocola hebben, zet je ze allemaal in de koelkast en laat ze een uurtje uitharden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.