Pompoen muffins met gezouten karamel

Bereidingstijd

40 minuten

Hoeveelheid

12 personen

Wij houden van gebak met veel warme kruiden, herfst is dan ook ons favoriete seizoen. Deze pompoen muffins met gezouten karamel zijn perfect voor een koude, regenachtige dag. Ook erg leuk om te maken met je kinderen, een kidsproof recept. Heb je het recept gemaakt? Laat je creatie dan aan ons zien door #lerinebakery te gebruiken in je Instagram/Facebook post!

Bereidingstijd

40 minuten

Hoeveelheid

12 personen

Wij houden van gebak met veel warme kruiden, herfst is dan ook ons favoriete seizoen. Deze pompoen muffins met gezouten karamel zijn perfect voor een koude, regenachtige dag. Ook erg leuk om te maken met je kinderen, een kidsproof recept. Heb je het recept gemaakt? Laat je creatie dan aan ons zien door #lerinebakery te gebruiken in je Instagram/Facebook post!

Zin in meer herfstrecepten? Probeer dan eens onze appel kaneel swirl cake!

Pompoen muffins met gezouten karamel in een collage van twee foto's

Pompoen muffins met gezouten karamel

Ingrediënten

  • 300 gram tarwebloem
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 200 ml karnemelk
  • 200 gram pompoenpurree
  • 60 ml olijfolie
  • 100 ml gesmolten ongezouten roomboter
  • 2 grote eieren
  • 1 1/2 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 1/4 theelepel gemberpoeder
  • 1/4 theelepel kruidnagel
  • 50 gram pecannoten + exta voor garnering
  • 20 gram pompoenpitten + extra voor garnering
  • Gezouten karamel
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 100 ml volle melk
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 1/4 theelepel zoutflakes of 1/8 theelepel keukenzout

Benodigdheden

  • Muffinvorm voor 12 muffins
  • Beslagkom
  • Garde
  • Spatel
  • Steelpan of magnetron
  • Oven

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
  2. Meng de kristalsuiker, donkerbruine basterdsuiker, karnemelk, pompoenpurree (pompoenpurree maak je door pompoen te kopen en te stampen), olijfolie, gesmolten roomboter en eieren. Mix dit met een garde tot een egaal mengsel.
  3. In een andere kom, meng de tarwebloem, bakpoeder, baking soda, kaneel, nootmuskaat, gemberpoeder en kruidnagel.
  4. Voeg het bloemmengsel aan het pompoenmengsel toe en roer dit goed door met een spatel.
  5. Hak de pecannoten en pompoen pitten grof en voeg deze toe aan het beslag.
  6. Vet de muffinvorm in (wij gebruiken geen muffinpapiertjes) en vul deze met het beslag tot de rand.
  7. Schuif de vorm in de oven en bak de muffins in 20 minuten gaar. Zijn ze klaar? Check het midden van de muffin nog even met een satéprikker. Wanneer deze droog uit de muffin komt, zijn de muffins klaar.

Maak kennis: Dit is Isabelle

Auteur bij LeRine

Het gezicht achter LeRine! Haar liefde voor koffie begon al op haar tiende met haar allereerste kopje, en sindsdien is die passie alleen maar gegroeid. Als eigenaresse van LeRine wil ze niets liever dan die passie delen, door specialty coffee voor iedereen toegankelijk te maken. 

Isabelle ademt koffie in alles wat ze doet. Of het nu gaat om het schenken van latte art, het geven van barista-workshops of het schrijven van blogs: haar enthousiasme werkt aanstekelijk.  Dat ze niet alleen praat over koffie, maar het ook écht kan, bewees ze begin 2025 door de derde plek te behalen tijdens de finale van de Nederlandse Barista Kampioenschappen! Met haar kennis en creativiteit neemt Isabelle je op Lerine.nl mee in haar koffiewereld.

Ook leuk om te lezen