Wat is een babyccino?

In koffietentjes zul je de term ‘babyccino’ vast wel eens tegen zijn gekomen op de menukaart. Nee het is geen hele kleine cappuccino, maar je kunt deze ‘koffie’ wel vaak terug vinden tussen de cappuccino’s, flat whites en caffé lattes. Wat is een babyccino dan wel en waarom wordt hij zoveel besteld door de jongere koffiedrinkers?

Cappuccino en babyccino

Koffie voor je baby?

De babyccino is ontstaan in Australië, maar inmiddels ook aardig ingeburgerd op de menukaart in Nederland. De naam verklapt het eigenlijk al een beetje; de babyccino is een ‘koffie’ geschikt voor kleine kinderen. Hoewel de naam doet vermoeden dat er koffie of cafeïne in zit, is dit gelukkig niet het geval. Het is een kop warm opgeschuimde melk met een beetje cacaopoeder of kaneel. Eigenlijk cappuccino zonder koffie. Perfect dus voor onze kleine koffiedrinkers die met mama of papa mee willen koffiedrinken. 

Babyccino recept voor thuis

Je kunt de babyccino ook thuis gemakkelijk zelf maken. Zo kun je een gezellig koffiemoment creëren met je kleintje.

Wat heb je nodig?

  • Melk naar keuze (eventueel opvolgmelk voor de allerkleinsten)
  • Melkopschuimer
  • Cacaopoeder, kaneel of kaneelsuiker (of andere versiersels)
  • Schuim de melk op in de melkopschuimer. Schuim maakt dat het drankje echt lijkt op een ‘grote mensen’ cappuccino. Als je geen melkopschuimer hebt, kun je de melk ook gewoon verwarmen in de magnetron of in een steelpannetje.
  • Giet de warme (opgeschuimde melk) in een leuke beker en strooi er wat cacaopoeder, kaneel of kaneelsuiker overheen.
  • Tip! Wil je er echt een feestje van maken, dan kun je ook kiezen voor een leuk vormpje in de melk, gezellige sprinkels, mini marshmallows of hagelslag.