Wat is mocha?

Mocha is een veelvoorkomende naam in de koffiewereld. Mocha, Mokka, Caffè Mocha, Mocaccino, je kunt het op verschillende manieren tegenkomen. Maar wat is mocha en waar komt het eigenlijk vandaan?

Café Mocha

De geschiedenis van mocha

De precieze oorsprong van de term mocha is helaas niet bekend, maar veel professionals uit de koffie wereld denken dat de term afkomstig is van de mokkaboon. De mokkaboon is een type koffieboon afkomstig uit Jemen, uit een klein havenstadje genaamd Mokka (vandaar de naam).  De koffiebonen werden vanuit Mokka verscheept naar andere delen van de wereld. Het is een van de oudste koffiesoorten en is erg populair door de tonen van chocolade die in de koffie terug te proeven zijn.

Wat is mocha

Mocha of mokka is een bekende term die je veel in koffiezaakjes voorbij ziet komen. Het is een combinatie van koffie en chocolade. In een caffé mocha of moccaccino zul je dan ook altijd een vorm van chocolade terugvinden. Dit kan zijn in de vorm van bijvoorbeeld chocolademelk, chocolade siroop of smeltchocolade. De chocolade wordt met de espresso gemengd en dit zorgt voor een heerlijke zoete koffie.

Caffé mocha recept

Als je thuis een koffiezetapparaat hebt, kun je makkelijk een heerlijke caffé mocha zetten. Dit recept is voor een caffè mocha, dit is eigenlijk een caffè latte maar dan met chocolade! 

Wat heb je nodig?

  • Espresso
  • Chocolade siroop of stukjes chocolade
  • Melk of chocolademelk
  • Een melkopschuimer
  • Zet de espresso met jouw machine met bonen naar keuze. Tip! onze 01. Guatemala boon heeft heerlijke tonen van chocolade, perfect
  • Meng de siroop of stukjes chocolade met de warme espresso. Heb je geen siroop of stukjes chocolade in huis? Gebruik dan chocolademelk in de volgende stap.
  • Schuim de (chocolade)melk op en giet de warme melk bij de espresso. Tip! weet je niet welke melk het beste is om te gebruiken? Lees dan een van onze blogs: Zo maak je latte art  of barista melk.
  • Maak af met slagroom of cacao poeder (of allebei natuurlijk!)