Zo maak je zelf pumpkin spice siroop

Bereidingstijd

20 minuten

Hoeveelheid

400 ml

Wil je je koffie een herfstachtige twist geven? Maak je eigen pumpkin spice siroop met ons eenvoudige recept! Met een paar ingrediënten creëer je een heerlijke siroop vol warme, kruidige tonen. Perfect om toe te voegen aan je favoriete koffie, Chai latte of zelfs warme chocolademelk.

Handige tip! Geen tijd om zelf pompoen te pureren? Kies voor een biologisch babyhapje met pompoen. Deze zijn meestal gemaakt van enkel pompoen en water – ideaal als snelle en pure vervanger!

Wil je je koffie een herfstachtige twist geven? Maak je eigen pumpkin spice siroop met ons eenvoudige recept! Met een paar ingrediënten creëer je een heerlijke siroop vol warme, kruidige tonen. Perfect om toe te voegen aan je favoriete koffie, Chai latte of zelfs warme chocolademelk.

Handige tip! Geen tijd om zelf pompoen te pureren? Kies voor een biologisch babyhapje met pompoen. Deze zijn meestal gemaakt van enkel pompoen en water – ideaal als snelle en pure vervanger!

Bereidingstijd

20 minuten

Hoeveelheid

400 ml

pumpkin spice latte

Pumpkin spice siroop recept

Ingrediënten

  • 100 gram kristalsuiker
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 250 ml water
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 eetlepels pompoenpuree
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1/4 theelepel nootmuskaatpoeder
  • 1/2 theelepel kruidnagelpoeder

Benodigdheden

  • Steelpan
  • Silicone/houten spatel
  • Zeefje
  • Weegschaal
  • Ovenwanten
  • Glazen flesje om de siroop in te bewaren
  1. Meng in de pan 250 ml water samen met 100 gr kristalsuiker, 100 gr bruine basterdsuiker en 2 kaneelstokjes.
  2. Dit breng je zachtjes aan de kook en laat je 3 minuten sudderen. De tip is om te blijven roeren, zodat het niet aankoekt en vloeibaar blijft.
  3. Wanneer de siroop gekookt is en de donkerbruine kleur krijgt, haal je de pan van het vuur en voeg je de pompoenpuree toe.
  4. Voeg vervolgens 1 tl gemberpoeder, ¼ tl nootmuskaat en ½ tl kruidnagelpoeder toe en roer de siroop goed door zodat alles mengt.
  5. Laat de siroop eerst even afkoelen, voordat je het in een glazen flesje giet. Giet de siroop door een zeefje om eventuele klontjes van de pompoenpuree en stukjes kruiden te verwijderen.
pumpkin spice siroop

Bewaaradvies

Je kunt de pumpkin spice siroop het best buiten de koelkast bewaren op kamertemperatuur, op die manier blijft hij vloeibaar. In een afgesloten fles blijft de siroop zeker een maand goed.

Ben je benieuwd naar andere herfstdrankjes? Bekijk onze blog over de koffietrends van dit seizoen voor meer inspiratie!