Eenvoudige wentelteefjes van bananenbrood

Bananenbrood dat net uit de oven komt is ontzettend lekker, maar na een aantal dagen wordt het brood toch een beetje droog. Maak van je overgebleven bananenbrood deze eenvoudige wentelteefjes! Snijd van het brood dikke plakken en wentel deze in een eiermengsel. Bak op een hoog vuur en serveer met een scheut ahornsiroop of honing en blauwe bessen!

Bananenbrood recept

Met ons recept voor bananenbrood maak je snel en eenvoudig een heerlijke cake. Wij voegen hier geen geraffineerde suikers aan toe, omdat de bananen al zoet genoeg zijn van zichzelf. Wil je de wentelteefjes ook zonder geraffineerde suikers maken? Vervang de donkerbruine basterdsuiker dan voor kokosbloesemsuiker, of ahorn siroop. Deze geven ook de mooie donkere kleur en de karamelachtige smaak aan de wentelteefjes.


Eenvoudige wentelteefjes van bananenbrood recept

  • Diep bord/kom
  • Koekenpan
  • Spatel
  • 4 plakken bananenbrood (kan ook kant-en-klaar)
  • 100 ml volle melk
  • 50 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  1. Meng de volle melk, donkerbruine basterdsuiker en het ei in een kom.
  2. Verwarm een koekenpan op middel hoog vuur en smelt een theelepel ongezouten roomboter hierin.
  3. Wentel de bananenbrood plakken in het eiermengsel en bak de plakken aan beide kanten goudbruin. Ongeveer 2 minuten per kant.
  4. Serveer de wentelteefjes met een scheut honing of ahorn siroop en blauwe bessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *