Plaat cheesecake met blauwe bessen

Bereidingstijd

30 minuten

Hoeveelheid

8 personen

Cheesecake is één van mijn favoriete desserts. Maar doordat het vaak ontzettend vult, bestel of maak ik dit te weinig na een uitgebreid diner. Het is daarom tijd voor een lichte en luchtige variant. Deze plaat cheesecake met blauwe bessen bestaat uit een dunne bodem van bladerdeeg en een dunne laag luchtig geklopte roomkaas, zo zit je niet vies vol na het eten.

Ook is dit een perfect recept als je wat vrienden/familie over de vloer krijgt en snel iets op tafel moet zetten. Binnen 30 minuten heb jij een cheesecake op tafel staan! Op deze plaat cheesecake heb ik zelfgemaakte blauwe bessen jam toegevoegd, maar ook kersen, aardbeien en frambozen jam zijn super lekker bovenop. Lekker variëren dus!

Cheesecake is één van mijn favoriete desserts. Maar doordat het vaak ontzettend vult, bestel of maak ik dit te weinig na een uitgebreid diner. Het is daarom tijd voor een lichte en luchtige variant. Deze plaat cheesecake met blauwe bessen bestaat uit een dunne bodem van bladerdeeg en een dunne laag luchtig geklopte roomkaas, zo zit je niet vies vol na het eten.

Ook is dit een perfect recept als je wat vrienden/familie over de vloer krijgt en snel iets op tafel moet zetten. Binnen 30 minuten heb jij een cheesecake op tafel staan! Op deze plaat cheesecake heb ik zelfgemaakte blauwe bessen jam toegevoegd, maar ook kersen, aardbeien en frambozen jam zijn super lekker bovenop. Lekker variëren dus!

Bereidingstijd

30 minuten

Hoeveelheid

8 personen

Ben je net zoals wij gek op fruit in zoete recepten? Maak dan ook eens deze bramen crumble met rode wijn!

Plaat cheesecake met blauwe bessen gesneden

Plaat cheesecake met blauwe bessen recept

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 20 gram gesmolten ongezouten roomboter
  • 50 gram + 2 theelepels fijne kristalsuiker
  • 200 gram creamcheese (monchou)
  • 150 ml slagroom
  • 4-6 eetlepels blauwe bessen jam

Benodigdheden

  • Kwast
  • Beslagkom
  • Oven
  • Mixer/garde

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.
  2. Rol het bladerdeeg uit en snij rondom, binnen een kader van één centimeter, een rand. Wanneer het bladerdeeg wordt gebakken, creëer je een korst rondom. Prik vervolgens gaatjes in het binnenste vierkant met een vork.
  3. Smeer het bladerdeeg in met de gesmolten roomboter en bestrooi met 2 theelepels fijne kristalsuiker.
  4. Bak het bladerdeeg in 15 – 20 minuten goudbruin.
  5. Klop de slagroom stijf met de helft van de suiker en meng de roomkaas met de andere helft van de suiker. Voeg wat van de geklopte slagroom toe aan de roomkaas en meng dit totdat er geen klontjes meer zichtbaar zijn. Voeg de rest van de suiker toe en klop goed door.
  6. Verdeel het roomkaas-mengsel over het gebakken bladerdeeg. Verdeel een aantal lepels blauwe bessen jam over de roomkaas en maak hier een swirl van met een lepel.
  7. Snij de plaat cheesecake met blauwe bessen in 8 stukken. Bon appétit!