Zó serveer jij koffie het lekkerst thuis

Heb je thuis een espresso of koffie gezet, maar smaakt het niet zoals je gewend bent in een gezellig koffietentje? Dan hebben wij een aantal tips om je koffie het lekkerst te serveren. Of het nu voor jezelf is of voor een vriend, vriendin, buurvrouw of familie. Wij geven je tips om de lekkerste koffie thuis te serveren.

zó serveer jij koffie het lekkerst thuis

De lekkerste koffie thuis in het kort:

  • Gebruik goede koffiebonen, zoals deze Guatemala boon
  • Gebruik voorverwarmde barista kopjes die ontworpen zijn om de smaken van de espresso
  • Leer specialty coffee proeven!

Koffiebonen maken het verschil!

De smaak van jouw espresso of koffie hangt van veel dingen af. Voordat jij het drankje in jouw kopje hebt, speelt zich een heel proces af dat de smaak bepaalt. Het proces begint bij de grond waar de koffieboon op groeit. Ook de manier van verwerken en het brandingsproces hebben invloed op de uiteindelijke smaken die in de boon naar boven komen. Deze Guatemala koffiebonen zijn voor zowel de ervaren specialty coffee liefhebber als de beginnende fijnproever een aanrader. De boon bevat smaken van melkchocolade, hazelnoot en karamel en gaat heel goed samen met opgeschuimde melk. Of je nu van espresso houdt of van cappuccino, deze toegankelijke boon komt in beide gevallen tot zijn recht. Vervolgens hebben de maalgraad en de manier van espresso zetten een groot effect op de smaak van de espresso die in je kopje belandt. En net als je dacht dat er niks meer mis kon gaan.. Smaakt een goede espresso uit een koude mok toch echt minder lekker. Maar daar hebben wij een oplossing voor!


De tekst gaat verder onder deze advertentie


Serveer koffie in LeRine kopjes

Wijn smaakt het beste uit een bijbehorend wijnglas. Speciaal bier drink je uit een speciaal bierglas. En espresso? Die drink je uit een LeRine kopje! Het design van de kopjes is helemaal afgestemd op het drankje. Het technische element van de bolling in de bodem van de kopjes zorgt ervoor dat de espresso perfect terechtkomt. De cremalaag die je op je espresso wilt zien, blijft door de bolling intact. Als je jouw espresso wil veranderen in een cappuccino, schenk je mooi door de crema heen zodat je een canvas kunt creëren. Dit canvas vormt de basis voor latte art. Daarnaast zijn LeRine kopjes gemaakt van keramiek, dat de warmte van jouw espresso of koffie lang vasthoudt. Als je de espresso kopjes of cappuccino kopjes op je espressomachine zet, warmen ze vast op. Nooit meer koude koffie!

Wat is lekkere koffie nou eigenlijk?

Iedereen kan proeven wat een hele slechte koffie is als je daar een lekkere tegenover zet. Wil je leren hoe je nog beter koffie kunt proeven en hoe je zelf echt goede espresso zet? Bekijk onze workshops dan eens! In de verschillende workshops nemen we je mee in de wereld van specialty coffee en ontdek je welke koffieboon bij jou past.