Bananenbrood met dadels

Kun je ooit genoeg krijgen van een zelf gemaakte smeuïg bananenbrood? Wij in ieder geval niet! Dit bananenbrood hebben wij gezoet zonder gerrafineerde suikers. Rijpe bananen zijn al erg zoet van zichzelf en hebben een smeuïge textuur. Maak dit bananbrood met dadels voor een speciaal ontbijtje, tussendoortje of zelfs dessert met een bolletje vanille/kaneel ijs!

Probeer anders ook eens onze espresso bananencake!


Totale bereidingstijd

1 uur

Hoeveelheid

12 personen

Bananenbrood met dadels recept

  • Grote beslagkom
  • Cakeblik van 25 centimeter lang
  • Spatel
  • Garde
  • Bakpapier
  • 300 gram speltbloem (maar normaal tarwebloem is ook prima)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 2 eetlepels kaneel
  • Snufje zout
  • 5 rijpe bananen
  • 100 gram honing
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eieren
  • halve theelepel vanille extract
  • 6 dadels ontpit
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht
  2. Prak alle bananen in een grote kom en voeg hier honing, kokosbloesemsuiker, olijfolie, eieren en vanille extract aan toe. Meng alles goed met een garde.
  3. Als de bananen en de andere ingrediënten goed zijn gemengd, zeef je speltmeel, bakpoeder, baking soda, kaneel en zout bij het bananen-mengsel.
  4. Meng alle ingrediënten met een spatel.
  5. Snijd de dadels in kleine stukjes en voeg deze toe aan het beslag.
  6. Vet een cakeblik in met olijfolie en leg hier een bakpapiertje in.
  7. Schep het beslag in het cakeblik en bak de cake eerst 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Draai het cakeblik na 30 minuten, zodat de ene kant van het cakeblik nu naar de achterkant van de oven wijst. Zo zorg je ervoor dat de cake aan alle kanten dezelfde warmte krijgt.
  9. Bak de cake nog 15 minuten. Als je een satéprikker in het midden van het banenbrood prikt, zou deze er schoon en droog uit moeten komen. Nog niet droog? Geef het bananenbrood dan nog een aantal minuten.
  10. Snijd de cake in plakken en maak af met een laagje jam en/of pindakaas. Bon appétit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties