Filterkoffie met gezouten slagroom
Gezouten slagroom klinkt misschien een beetje gek, maar combineert super goed met onze koffiebonen uit Guatemala! De zacht zoete smaak van de filterkoffie wordt versterkt door de romige gezouten slagroom. Het perfecte drankje voor de zomer.

Totale bereidingstijd
10 min
Hoeveelheid
2 personen
Filterkoffie met gezouten slagroom recept
- French press
- Handmaler (optioneel, je kunt ook voorgemalen bonen bestellen)
- Mixer of garde
- Beslagkom
- Glas
Filterkoffie
- 25 gram grof gemalen LeRine Guatemala koffiebonen
- 350 ml 90 graden water
- Ijsblokjes
Gezouten slagroom
- 100 ml slagroom
- 20 gram fijne kristalsuiker
- Zoutflakes naar smaak
- Doe de gemalen koffie in de French press. Giet hier het hete water op in een cirkelbeweging. Zet de dop van de French press op de kan en laat de koffie 4 minuten trekken in het hete water. Druk het filter na 4 minuten naar beneden.
- Klop de slagroom met suiker tot deze lekker lobbig is. Voeg de zoutflakes naar smaak toe. Wij hebben 2 theelepels zoutflakes toegevoegd, je mag best wat zout proeven in de slagroom.
- Giet de filterkoffie over ijsblokjes in een glas en schep hier twee lepels gezouten slagroom op. Bon appétit!