Bramen crumble met rode wijn voor twee personen

Staat jouw tuin ook helemaal vol met die heerlijke zoete bramen? Die van mij wel! Wij hebben een bramenstruik zonder doorns, ideaal dus om snel een paar bramen te plukken om wat lekkers mee te maken. Aangezien die bramen elk jaar weer terugkomen, is het toch leuk om een keer iets anders te maken dan een pot jam. Bramen zijn een ontzettende goede combinatie met rode wijn en amandel. Een bramen crumble met rode wijn voor twee personen leek ons dus het perfecte dessert voor een gezellig/romantisch avondje thuis. Van de bramen en rode wijn hebben we een vulling gemaakt en van de amandelen een crumble topping.

Heb je meer gasten in huis? Verdubbel de ingrediënten en maak er een grote schaal van. Bolletje ijs en een glas wijn erbij en je bent klaar!

Ben je geen fan van bramen, maar wel van blauwe bessen? Maak ons recept voor deze heerlijke amandel tarte met blauwe bessen en crumble.

Bramen crumble met rode wijn voor twee personen

Bramen crumble met rode wijn voor twee personen recept

  • Steelpan
  • Kleine beslagkom
  • 2 kleine bakvormen (wij gebruiken ronde tartelette vormpjes)
  • Spatel
  • Plasticfolie
  • Oven
  • 170 gram verse/diepvries bramen
  • 10 gram maïzena
  • 60 gram fijne kristalsuiker
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 20 ml rode wijn (naar keuze)
  • Snufje zout

Amandel crumble

  • 125 gram amandelmeel
  • 125 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 125 gram ongezouten roomboter in blokjes
  • Snufje zout
  1. Voeg alle ingrediënten voor de bramenvulling toe aan een steelpan en zet op middelhoog vuur.
  2. Roer even door en laat 5 minuten pruttelen. Je ziet dat de bramen samen met de suiker en maïzena langzaam dikker worden. Wanneer het jam-dikte heeft, haal je de steelpan van het vuur.
  3. Voeg alle ingrediënten voor de amandel crumble toe aan een kleine beslagkom en wrijf de boter samen met het amandelmeel en de suiker tussen je vingers. Maak er geen samenhangend deeg van, maar kruimels. Zorg er wel voor dat alle stukken boter bevatten.
  4. Dek de beslagkom met crumble af met wat plasticfolie en laat een halfuur opstijven in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 175 graden hetelucht en zet de twee kleine bakvormen klaar op een rooster.
  6. Verdeel de bramen over de twee bakvormen en verdeel hier vervolgens de amandel crumble overheen.
  7. Bak de crumbles in 15 – 20 minuten goudbruin.
  8. Serveer de bramen crumbles met een glas rode wijn en genieten maar! Bon appétit!