Een nieuwe hotspot in Deventer: Ritorno!

Wie gek is op lekkere koffie en huisgemaakte heerlijke pastries, is bij Ritorno aan het juiste adres. Deze nieuwe to go hotspot is op het moment van schrijven twee maanden open en de naam van de zaak gaat als een lopend vuurtje door de stad. Eigenaresse Esra is erg blij met haar plek net buiten het centrum, waar ze iedereen warm verwelkomt. Voor een lekkere koffie, zelfgemaakte San Sebastian cheesecake of gewoon om gezellig te kletsen.

Ritorno
Ritorno
Ritorno

Droom wordt werkelijkheid

Het openen van een eigen to go coffee & pastries café was altijd al een droom van Esra. Ze begon als thuisbakker en zette ook graag koffie voor het bezoek dat langskwam. Toen ze steeds vaker langs kwamen voor een espresso of cappuccino, ging Esra aan de slag als thuis barista. Door veel oefenen leerde ze zichzelf de lekkerste koffies zetten met vers gebrande koffiebonen. Na een bewogen periode tijdens de corona-crisis, besloot ze dat het tijd was om de stap te wagen en ontstond Ritorno, wat Italiaans is voor terugkomst. Dat is wat Esra met haar lekkere koffie teweeg wil brengen; dat mensen zich welkom voelen en nog eens terugkomen.

Gastvrijheid bij Ritorno

Als je Ritorno binnenkomt, voel je meteen de warme sfeer. Het to go café ligt als een van de weinigen net buiten het centrum zoals je in de Randstad veel buurt koffietentjes tegenkomt. Ritorno is dus een echte toevoeging aan de koffie scene in Deventer. Esra heeft een breed assortiment in zowel koffies als gebakjes. Je kunt kiezen voor verschillende soorten melk zoals amandel-, kokos-, haver-, soja- en koemelk en ze vraagt hier niks extra’s voor. Esra’s man en zoon hebben glutenallergie en daardoor merkt ze van dichtbij wat de impact daarvan is. Ze vindt dat iedereen mee moet kunnen genieten zonder daar extra voor te betalen, want je kiest niet zelf voor een allergie of intolerantie.

Signature cheesecake

Op het Instagram account van Ritorno krijg je een sneakpeak van de koffies en pastries die door Esra worden gemaakt. In het bakken heeft ze al lang ervaring en dat zie én proef je terug. Het uitproberen van nieuwe recepten of het maken van cruffins of cinnamon rolls doet Esra thuis. Alles wordt dus letterlijk huisgemaakt. Als de zaak open is, hoeft ze thuis niet te veel te missen. Esra’s man heeft zijn zaak op steenworp afstand van Ritorno, waardoor ze vaak bij elkaar binnenlopen gedurende de dag. Hij vertelt trots over de passie van zijn vrouw en vertelt dat de San Sebastian cheesecake zijn favoriet is van de kaart. ‘Ik eet hem het liefst elke dag!’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *