Caffe freddo met slagroom

Wanneer je in Italië bij een authentiek koffiebarretje gaat zitten, krijg je een enorme kaart te zien. Hier staan zoveel verschillende koffies op dat je soms niet meer weet wat je moet kiezen. Heb je hier nou last van? Neem dan zonder zorgen de caffe freddo met slagroom! Dit is het perfecte verkoelende koffie drankje op het Italiaanse terras. Maar wees gewaarschuwd, wanneer je weer in Nederland bent krijg je enorme heimwee naar deze koffie. Gelukkig hebben we het perfecte en vooral super snelle en eenvoudige recept voor je!

Je kunt ook een beetje koffielikeur toevoegen, dit is ontzettend lekker als je de caffè freddo met slagroom serveert als dessert. Maar zonder alcohol is de koffie ook zeker geschikt voor in de ochtend.

Wil je nog meer ijskoffie soorten uitproberen deze zomer? Maak dan ook eens deze vier verschillende ijskoffies.


Totale bereidingstijd

5 min

Hoeveelheid

4-6 personen

Caffe freddo met slagroom recept

  • Blender
  • Glaasjes
  • 10 ijsblokjes
  • 2 sterke espressoshots
  • 2 theelepels bruine basterdsuiker
  • Slagroom uit een bus of zelf geklopt
  1. Doe de ijsblokjes, espresso’s en de bruine suiker in een blender en laat de blender een aantal keer draaien totdat je een soort slush ziet ontstaan.
  2. Laat de koffie slush een halfuurtje opstijven in de vriezer en serveer daarna in kleine glaasjes met daarbovenop een toefje slagroom. Bon appétit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *