Je winkelwagen is momenteel leeg!
Caffe freddo met slagroom
Bereidingstijd
5 minuten
Hoeveelheid
4-6 personen
Wanneer je in Italië bij een authentiek koffiebarretje gaat zitten, krijg je een enorme kaart te zien. Hier staan zoveel verschillende koffies op dat je soms niet meer weet wat je moet kiezen. Heb je hier nou last van? Neem dan zonder zorgen de caffe freddo met slagroom! Dit is het perfecte verkoelende koffie drankje op het Italiaanse terras. Maar wees gewaarschuwd, wanneer je weer in Nederland bent krijg je enorme heimwee naar deze koffie. Gelukkig hebben we het perfecte en vooral super snelle en eenvoudige recept voor je!
Je kunt ook een beetje koffielikeur toevoegen, dit is ontzettend lekker als je de caffè freddo met slagroom serveert als dessert. Maar zonder alcohol is de koffie ook zeker geschikt voor in de ochtend.
Wanneer je in Italië bij een authentiek koffiebarretje gaat zitten, krijg je een enorme kaart te zien. Hier staan zoveel verschillende koffies op dat je soms niet meer weet wat je moet kiezen. Heb je hier nou last van? Neem dan zonder zorgen de caffe freddo met slagroom! Dit is het perfecte verkoelende koffie drankje op het Italiaanse terras. Maar wees gewaarschuwd, wanneer je weer in Nederland bent krijg je enorme heimwee naar deze koffie. Gelukkig hebben we het perfecte en vooral super snelle en eenvoudige recept voor je!
Je kunt ook een beetje koffielikeur toevoegen, dit is ontzettend lekker als je de caffè freddo met slagroom serveert als dessert. Maar zonder alcohol is de koffie ook zeker geschikt voor in de ochtend.
Bereidingstijd
5 minuten
Hoeveelheid
4-6 personen
Wil je nog meer ijskoffie soorten uitproberen deze zomer? Maak dan ook eens deze vier verschillende ijskoffies.

Caffe freddo met slagroom recept
Ingrediënten
Benodigdheden
Instructies
- Doe de ijsblokjes, espresso’s en de bruine suiker in een blender en laat de blender een aantal keer draaien totdat je een soort slush ziet ontstaan.
- Laat de koffie slush een halfuurtje opstijven in de vriezer en serveer daarna in kleine glaasjes met daarbovenop een toefje slagroom. Bon appétit!

Maak kennis: Dit is Isabelle
Auteur bij LeRine
Het gezicht achter LeRine! Haar liefde voor koffie begon al op haar tiende met haar allereerste kopje, en sindsdien is die passie alleen maar gegroeid. Als eigenaresse van LeRine wil ze niets liever dan die passie delen, door specialty coffee voor iedereen toegankelijk te maken.
Isabelle ademt koffie in alles wat ze doet. Of het nu gaat om het schenken van latte art, het geven van barista-workshops of het schrijven van blogs: haar enthousiasme werkt aanstekelijk. Dat ze niet alleen praat over koffie, maar het ook écht kan, bewees ze begin 2025 door de derde plek te behalen tijdens de finale van de Nederlandse Barista Kampioenschappen! Met haar kennis en creativiteit neemt Isabelle je op Lerine.nl mee in haar koffiewereld.