Chocolate chip cookies met marsepein

Wist je dat marsepein ook erg lekker is uit de oven? We zijn het gewend om marsepein te gebruiken om een taart te bekleden, of als biggetje op te eten in de december maand. Maar, uit de oven krijgt marsepein een soort geroosterde smaak en wordt de textuur iets taaier. Ontzettend lekker in deze chocolate chip cookies met marsepein. De koekjes zijn knapperig, maar nog steeds lekker zacht van binnen. Ook witte chocola en marsepein is een gouden combinatie. Wij maken deze koekjes voor op de paastafel, maar zijn ook ontzettend lekker rond Sinterklaas en Kerst!

Marsepein zelf maken

In dit recept gebruiken we kant-en-klare marsepein. Maar, je kunt ook heel makkelijk zelf marsepein maken door gelijke delen geblancheerde amandelen en poedersuiker en een klein beetje water samen in een blender te gooien. Even goed laten mengen en je maakt er zo een marsepeinen blok van.

Niet zo’n fan van marsepein, maar wel chocolate chip cookies? Maak dan eens ons recept voor white chocolate chip cookies met pistache en specerijen.


Chocolate chip cookies met marsepein recept

  • 1 grote beslagkom
  • Steelpannetje (voor het smelten van de boter)
  • Garde of mixer
  • Spatel
  • Bakpapier
  • Plasticfolie
  • Oven
  • 200 gram patentbloem
  • 120 gram fijne kristalsuiker
  • 230 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 100 gram gesmolten roomboter
  • 1 ei
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 100 gram marsepein in stukjes
  • 120 gram witte chocolade chips
  1. Meng de suiker, gesmolten roomboter en het ei in een grote beslagkom met een garde of mixer.
  2. Zeef de patentbloem, baking soda, bakpoeder en zout over het botermengsel. Gebruik een spatel voor het mengen en indien nodig, kneed het deeg met je handen.
  3. Schep de stukjes marsepein en witte chocolade chips door het deeg.
  4. Dek het deeg af met plastic folie en laat een halfuur rusten in de koelkast.
  5. Voor het mooiste resultaat, kun je na de koelkast van het deeg balletjes vormen en nog een uur laten opstijven in de vriezer.
  6. Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
  7. Bekleed een bakplaat met bakpapier en geef de bolletjes deeg rondom ongeveer 5 centimeter ruimte.
  8. Bak de koekjes in 11-15 minuten af. Hoe bruiner de koekjes worden, hoe krokanter ze zullen zijn. Wij houden van een zachte binnenkant, dus wij neigen naar ongeveer 12 minuten in de oven. Maar, dit verschilt per oven.
  9. Laat de koekjes nog even rusten op een rooster of op de bakplaat. Bon Appétit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *