| |

Wat is een cappuccino?

De cappuccino is het meest bestelde drankje in cafés, restaurants, lunchrooms en ontbijtbarretjes. De ene keer krijg je een cappuccino met een dubbele shot, de andere keer krijg je een cappuccino met een hele dikke laag schuim. Bijna iedereen heeft tegenwoordig een eigen recept voor de perfecte cappuccino. Maar hoe maak je nou eigenlijk een standaard cappuccino, en wat is een cappuccino?

Waar komt de cappuccino vandaan?

De mythe gaat dat de cappuccino is afgeleid van de kapucijner monniken (Kapuziner). De cappuccino is ontstaan in de hoofdstad van Wenen in de 19e eeuw. Vroeger bestond de cappuccino uit een kleine hoeveelheid koffie met een laagje melk. Zo ontstond de lichtbruine kleur, wat deed denken aan de mantel van de kapucijner monniken.

Wat zijn de standaard verhoudingen?

Een cappuccino bestaat uit een espresso en gelijke delen hete melk en schuim. In Italië wordt een enkele espresso geserveerd met gelijke delen opgestoomde melk en schuim in een kopje van ongeveer 150 ml. Dit is eigenlijk best wel een grote bak. Wij drinken het liever uit een kleiner kopje met gelijke delen espresso, hete melk en melkschuim. Als je naar beneden scrollt vind je ons favoriete recept.

Hoe zet je de perfecte cappuccino?

Hoe je de perfecte cappuccino zet, ligt natuurlijk aan je eigen smaak. Maar, wij geven je hier het recept voor hoe wij de cappuccino het liefst drinken.

Wat heb je nodig?

  • 35 ml espresso
  • 65 ml volle melk (of plantaardige baristamelk)
  • Kopje van 100 ml
  • Zet de espresso met jouw machine met bonen naar keuze
  • Schuim de melk op. Maak mooie lobbige melk, hiermee kun je ook goed latte art maken.
  • Giet de melk met een draaiende beweging bij de espresso en eindig met het romige melkschuim.
  • Tip! En cappuccino is perfect voor latte art. Wil je dit leren? Boek dan onze latte art workshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie