Romige chocolademelk met marshmallow schuim

Openhaardje aan, dikke trui en sokken aan, favoriete serie op de tv en natuurlijk een heerlijke romige chocolademelk met marshmallow schuim in de hand. Dit eenvoudige recept heb je zo gemaakt, perfect voor een last-minute dessert of als lekkernij voor een avondje met vrienden/familie. Geef de chocola nog een extra kick door een shot espresso en/of een scheutje rum toe te voegen.

Heb je geen tijd om zelf marshmallow schuim te maken? Koop dan gewoon een zak marshmallows en doop deze in de warme chocolademelk.

romige chocolademelk met marshmallow shuim

De tekst gaat verder onder deze advertentie


Romige chocolademelk met marshmallow schuim recept

  • Steelpan
  • Garde
  • Optie: Gasbrandertje
  • 2 kopjes
  • Spuitzak

Romige Chocolademelk

  • 150 ml slagroom
  • 100 ml volle melk
  • 100 gram pure chocolade (wij gebruiken met 70% cacao)
  • 1 theelepel lichtbruine basterdsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • Optie: shot espresso en/of scheutje rum

Marshmallow schuim

  1. Verwarm de slagroom en volle melk op middelhoog vuur. Blijf roeren zodat het niet verbrand. Haal de pan van het vuur als je kleine bubbeltjes ziet verschijnen.
  2. Voeg de chocola, suiker, vanille extract en eventueel een shot espresso toe aan de slagroom. Blijf met een garde roeren totdat alles goed gemengd is.
  3. Verdeel de chocolademelk over twee kopjes en spuit hier het marshmallow schuim op. Gebruik eventueel een gasbrandertje om er een mooi gekarameliseerd laagje op te maken.
    Bon appétit!