Kokosmuffins met romige mango

Wat ga jij dit keer voor lekkers maken voor pasen 2023? Wij weten het al! Deze kokosmuffins met romige mango mogen eigenlijk niet ontbreken op de paastafel. Naast de zomerse smaken, lijken ze van boven ook nog eens op een eitje, helemaal in thema dus. De muffin is gemaakt met een heleboel kokos en bovenop ligt de romige laag van mango en slagroom.

Heb je nog andere ideeën nodig voor pasen? Probeer dan ook eens onze oeuf en cocotte met zalm en asperges!

kokosmuffins met romige mango

De tekst gaat verder onder deze advertentie


Totale bereidingstijd

60 min

Hoeveelheid

12 stuks

Kokosmuffins met romige mango recept

  • Beslagkom
  • Spatel
  • Zeef
  • Garde
  • Muffinvorm
  • Oven
  • Steelpannetje
  • Blender of staafmixer
  • Spuitzak

Kokosmuffins

  • 300 gram tarwebloem
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram ongezouten roomboter (gesmolten)
  • 2 grote eieren
  • 100 milliliter volle melk
  • 60 milliliter olijfolie
  • 2 rijpe bananen
  • 200 gram kokos

Mango crème

  • 250 gr bevroren mango
  • 150 gr suiker
  • 20 gr maïzena
  • 1 eetlepel koud water

Garnering

  • Geklopte gezoete slagroom
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
  2. Meng bloem, baking soda, bakpoeder, zout, suiker en kokos in een grote beslagkom. Gebruik hiervoor een zeef om klontjes te voorkomen.
  3. Klop in een andere beslagkom de geprakte banaan, eieren, olie, melk en boter. Giet dit bij het bloem en mix goed met een spatel.
  4. Vet de muffinvormpjes in met een beetje gesmolten boter en verdeel hier het muffinbeslag over. Schuif de muffinvorm in de oven en bak de muffins in 25-30 minuten gaar.
  5. Je kunt ondertussen de mango crème maken. Doe alle ingrediënten in de steelpan en zet op middelhoog vuur. Laat het liever iets langzamer dan sneller opwarmen. Blijf goed roeren met een lepel, anders zullen sommige stukjes verbranden.
  6. Wanneer de mango crème goed is ingedikt en een beetje borrelt, haal je de steelpan van het vuur. Doe de mango crème in een blender of in het bakje van de staafmixer en maak de crème glad.
  7. Laat de muffins eerst helemaal afkoelen voordat je ze gaat decoreren.
  8. Klop de slagroom stijf en doe deze in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
  9. Maak eerst een rondje op de bovenkant van de muffin met de slagroom, schep vervolgens een flinke lepel mango crème in het midden. Nu lijkt het net een eitje! Bon appétit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *