Sinaasappel muffins met witte chocoladeroom

Zin in iets fris? Deze zomerse sinaasappel muffins met witte chocoladeroom zijn heerlijk als dessert tijdens een lange warme avond. Niet te vullend en licht van smaak. Het zijn dus niet de muffins zoals je ze gewend bent. Muffins zijn normaal gesproken een stuk steviger en worden daarom bijvoorbeeld in Amerika ook wel als ontbijtje gezien. Deze zullen een stuk lichter op de maag vallen en dus perfect als dessert of bij de koffie.

Hou je meer van chocolade desserts? Probeer dan eens deze brownies met karamel en chocolade ganache!

sinaasappel muffins met witte chocoladeroom

Aantal personen: 6 – 8

Bereidingstijd: 50 minuten

Sinaasappel muffins met witte chocoladeroom recept

Benodigdheden

  • Beslagkom
  • Mixer
  • Steelpan
  • Rasp
  • Oven

Ingredienten

  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 140 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 150 gram + 2 eetlepels tarwebloem
  • 60 gram mascarpone
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Sap van 1/2 sinaasappel
  • Zest van 1 sinaasappel

Witte chocolade room

  • 100 gram witte chocolade
  • 150 ml slagroom

Toppings

  • Gehakte pistachenoten
  • Sinaasappel zest

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht.
  2. Klop de boter samen met de suiker, totdat de boter zacht en de suiker goed opgenomen is. Voeg één voor één de eieren toe en voeg na elk ei ook een lepel bloem toe, dit helpt tegen het klonteren.
  3. Voeg de rest van de bloem en bakpoeder via een zeef toe aan het botermengsel en klop goed door.
  4. Meng in een aparte kom de mascarpone, sinaasappelsap en zest. Voeg dit vervolgens toe aan het beslag.
  5. Verdeel het beslag over 6 muffinvormpjes. Schuif de muffinvorm in de voorverwarmde oven en bak de muffins in 20-30 minuten gaar. De muffins zijn gaar wanneer de bovenkant goudbruin is en de binnenkant droog. Dit kun je testen door een satéprikker in het midden van de muffin te steken. Wanneer er geen cake aan de prikker blijft plakken, zijn de muffins klaar.
  6. Klop vervolgens wanneer de muffins aan het afkoelen zijn de slagroom stijf en smelt de witte chocolade au-bain-marie.
  7. Giet de (afgekoelde) gesmolten witte chocola bij de opgeklopte slagroom en klop nog even goed door.
  8. Leg op elke muffin een grote lepel witte chocolade room en garneer met gehakte pistachenoten en sinaasappel zest.
    Tip: De muffins zijn ook erg lekker uit de koelkast, de witte chocolade room wordt wat harder en past perfect bij de zachte cake.
    Bon appétit!