Je winkelwagen is momenteel leeg!
Koffie met Tristan


Tristan (31) is van vele markten thuis. Hoogstwaarschijnlijk ken je hem als Barista Market Developer bij Oatly, waar hij de afgelopen tijd veel aandacht heeft besteed aan signature drankjes. Maar je kunt ‘m ook kennen van zijn plant-based deelname aan de Dutch Barista Championships in 2023, waar hij derde werd. In zijn vrije tijd is hij het liefst samen met zijn vriendin Trix, in hun moestuin, met een camera in de hand.
Wat vind je echt LEUK aan je werk?
Alle verschillende mensen en barista’s die ik ontmoet! Nieuwe mensen leren kennen geeft mij altijd weer nieuwe inzichten en inspiratie. Het houdt mijn werk gevarieerd. Je weet nooit wie je tegenkomt!
Wat vind je echt STOM aan je werk?
Niet per sé iets eigenlijk, er zijn altijd mindere taken zoals mails beantwoorden en administratie, maar dat is maar een klein gedeelte gelukkig.
Wat is je favoriete koffieplek?
Ik heb er meerdere, maar Koffieleute in Utrecht vind ik toch altijd wel erg fijn, gezellig en knus. Daarnaast de nieuwe bar van Keen en dan vooral buiten op de bankjes in de zon! In Amsterdam behoren Dak, Good Beans en Five Ways op de Kinkerstraat tot mijn favorieten.
Wat is een koffieplek die meer mensen zouden moeten kennen?
Goede vraag! Ik geloof er altijd in dat een koffieplek mensen aantrekt die zich daar fijn voelen. Dus bij een rustigere koffiebar kan dat juist ook de charme zijn van dat café en wil je misschien niet dat meer mensen het leren kennen, haha. Maar als ik dan toch een café moet noemen, zou dat Elevate Coffee Lab zijn. Ahmad maakt hele lekkere koffies, is super gastvrij en altijd in voor een praatje.
Waar zou je nog wel eens koffie willen drinken?
De beste koffies zijn vaak degene die je zelf maakt op vakantie. Dan ben je helemaal ontspannen, hoef je niks, kun je rustig de tijd nemen om je koffie te malen en op te schenken. Zulke geluksmomentjes heb ik meerdere keren gehad in Colombia. Dat land ademt koffie en is dus de perfecte ambiance voor een ochtend-filtertje van eigen bodem.

Met wie zou je nog wel eens koffie willen drinken?
Xavier Rudd of Angus Stone. De ‘Aussies’ hebben zo’n relaxte uitstraling in combinatie met die muziek (aan het strand?) dat je wel goede gesprekken met ze móet hebben, toch?!
Wat zou je doen als je niet met koffie zou werken?
Waarschijnlijk iets met agricultuur, moestuinieren of fotograferen. Dat zijn mijn andere interesses.
Welke koffie is je bijgebleven?
De El Paraiso Pink Bourbon. Die heb ik voor mijn Barista Kampioenschap gebruikt in 2023. Deze koffie was zó lekker in balans en had veel fruitige tonen die ik het liefst elke dag zou drinken.
Wat is een fun fact over jou?
Ik ben nog niet zo heel lang geleden begonnen (en weer gestopt) met de PABO. Daaraan terugdenkend vraag ik mij wel eens af: hoe zag ik ooit voor mij dat ik de rest van mijn leven voor een klas kinderen zou staan? Ach ja, je probeert eens wat hè.
Vragenvuurtje
GO-TO BESTELLING In de ochtend begin ik met een filter en in de middag vaak haver cortado’s. GUILTY PLEASURE Chocolademelk van Mesjokke met haver, verkrijgbaar bij Keen Coffee. Zo fruitig en notig, daar mag je mij voor wakker maken. ONMISBAAR Een inkopper zou havermelk zijn, haha. Maar naast havermelk is het mijn Moccamaster. Mijn beste vriend op zondagochtend met een krantje erbij. UNPOPULAR OPINION Koffie is uiteindelijk ook maar gewoon een drankje. Er zijn zoveel grotere zaken om ons druk over te maken momenteel. TIP Start met moestuinieren en meer biodiversiteit. Niks lekkerders en more satisfying dan groenten uit eigen tuin. Het is de perfecte remedie om tot rust te komen.
Maak kennis: Dit is Rebecca
Auteur bij LeRine
Ze heeft jarenlang als freelance barista achter de bar gestaan, maar werkt nu vooral achter de laptop: nog steeds altijd met een koffie binnen handbereik. Rebecca verdiepte zich in specialty coffee en groeide uit tot een ervaren professional! Je kent haar misschien van het Instagramaccount @bakkiemetbecca, waar ze kletst over koffie en ons verwent met prachtige latte art.
Met haar ervaring als barista en grote liefde voor taal weet ze precies hoe ze de koffiewereld tot leven kan brengen. Op LeRine.nl schrijft ze over koffietentjes die je écht niet mag missen, bijzondere verhalen uit de koffiewereld en de vele leuke, gekke en memorabele dingen die ze zelf meemaakte achter de bar.