Je winkelwagen is momenteel leeg!
Koffie met Indra


Indra (26) is Q-grader, 1/3 van @dekoffiemeisjes en allang niet meer weg te denken uit de koffiewereld. Vorig jaar stond ze nog achter de bar bij Skittle Lane in Sydney, maar tegenwoordig is ze vier dagen per week op de branderij van Giraffe te vinden. En ook al heeft ze haar melkkan grotendeels ingeruild voor een toetsenbord, schenkt ze nog steeds de mooiste tulpjes. Het liefst gewoon bij Café Indra: in haar nieuwe huisje, aan de rand van het bos in Amersfoort.
Wat vind je echt LEUK aan je werk?
De veelzijdigheid die specialty koffie als product en industrie biedt. Het is een product dat bij mensen een vuurtje aanwakkert; passie en ambacht staan centraal. Ik vind het zelf heel belangrijk dat ik met mijn werk iets kan bijdragen aan een betere wereld, maar ik ben ook iemand die het fijn vindt om niet alleen in abstractie of zonder directe feedback bezig te zijn. Ik vind het fijn als ik met mijn eigen ogen de invloed van m’n werk kan zien en praktijk met denkwerk kan combineren. Daarnaast is sensorisch bezig zijn echt een passie geworden en heb ik een enorme liefde ontwikkeld voor smaak. Ik kan dit in mijn werk allemaal combineren! Plus het uitzicht om nog door te kunnen groeien naar andere posities en dat ik talloze nieuwe dingen kan blijven leren.
Wat vind je echt STOM aan je werk?
Ik weet niet echt of ik hier een gepast antwoord op kan geven. Er zijn altijd wel dingen die minder leuk zijn op werk. Momenteel bestaat mijn baan deels uit kantoorwerk; iets waarvan ik een aantal jaar geleden zei dat nooit te gaan doen. Maar goed, hier zitten we! Mijn huidige werk gaf mij de mogelijkheid om een deel klantenservice op te pakken vanuit kantoor en om daarnaast mijn eigen functie een beetje vorm te geven. Zo kan ik nog steeds mensen blij maken met vragen en koffie-advies, maar niet meer vanuit een bar: iets waar ik na 4 jaar fulltime te hebben gedaan toch wel klaar mee was. Over het algemeen vind ik het echt stom wanneer er mensen zijn die met andere intenties het specialty-werkveld inrollen. Zieltjes winnen met de marketingterm specialty koffie, zonder dat je weet wat je aan het doen bent… Ja, dat vind ik echt stom, haha.
Wat is je favoriete koffieplek?
Not trying to brag or anything… Maar ik ga toch mijn eigen huis zeggen: Café Indra 🙂 Er gaat niks boven opstaan, machine aanzetten met slapende oogjes, joggingbroek aan, Birkies aan, Oatly erbij, favoriete kopje erbij, mooi tulpje schenken, boekje pakken en genieten.
Waar zou je nog wel eens koffie willen drinken?
Ik wil nog heel graag naar Kopenhagen! Maar ik heb geen specifieke plek in gedachten.

Welke koffie is je bijgebleven?
Ik denk nog wel eens terug aan mijn solo tripje naar Barcelona drie jaar geleden. Ik ging toen naar een soort magazine-stand middenin de stad en kreeg daar de lekkerste milky die ik ooit van iemand heb gedronken. Geen gekke koffie, gewoon vet goed geschuimde havermelk met een espresso die perfect in balans was. En die meid was ook super gezellig! Ik zou daar graag nog eens heen gaan.

Met wie zou je nog wel eens koffie willen drinken?
Met een koffieproducent. Ik zou dan de koffie voor haar/hem willen zetten op mijn manier, en de koffie zelf graag drinken op hún zetwijze. Lijkt me vet.
Wat zou je doen als je niet met koffie zou werken?
Moeilijke vraag. Ik denk wel alsnog iets met smaak, zoals kok of sommelier ofzo. Maar ik heb die interesse pas ontdekt sinds ik in de koffie werk, dus daar zou ik zonder koffie misschien nooit terecht zijn gekomen. Misschien was ik meer iets met mijn studie gaan doen: in de sociale psychologie. Bij een gemeente, de overheid of een consultancy op het gebied van gedragsinterventies.
Vragenvuurtje
GUILTY PLEASURE Decaf affogato als toetje. GO-TO BESTELLING Flat white haver of een handbrew. ONMISBAAR Ik wil het eigenlijk niet zeggen, maar toch Oatly denk ik. Woops. FUN-FACT Ik hou enorm van koken en gekke smaakcombinaties. En je kan me altijd wakker maken voor een goede pain au chocolat! TIP Vergeet niet te blijven dromen en leuke dingen te blijven plannen voor jezelf! 😉
Maak kennis: Dit is Rebecca
Auteur bij LeRine
Ze heeft jarenlang als freelance barista achter de bar gestaan, maar werkt nu vooral achter de laptop: nog steeds altijd met een koffie binnen handbereik. Rebecca verdiepte zich in specialty coffee en groeide uit tot een ervaren professional! Je kent haar misschien van het Instagramaccount @bakkiemetbecca, waar ze kletst over koffie en ons verwent met prachtige latte art.
Met haar ervaring als barista en grote liefde voor taal weet ze precies hoe ze de koffiewereld tot leven kan brengen. Op LeRine.nl schrijft ze over koffietentjes die je écht niet mag missen, bijzondere verhalen uit de koffiewereld en de vele leuke, gekke en memorabele dingen die ze zelf meemaakte achter de bar.