Wat is een caffè latte?

Herken je dat gevoel? Je bekijkt het menu van een koffiebar, je ziet veel verschillende soorten koffie en hebt geen idee wat je moet kiezen. LeRine to the rescue! Wij helpen je op weg. Er zijn door de jaren heen zo veel verschillende soorten koffies ontstaan waarbij je naast tussen verschillende koffiebonen ook kunt kiezen uit allerlei koffies met melk. En dan bedoelen we niet de haver- of kokosmelk, want die heb je ook nog, maar de verhouding tussen koffie, vloeibare melk en melkschuim. Door met deze verhoudingen te spelen, krijg je heerlijke recepten. En één daarvan is de caffè latte.

Caffe latte met latte art

Wat is een caffè latte?

Een caffè latte bestaat grotendeels uit melk en is vooral onder de beginnende koffiedrinkers. De espresso is minder sterk aanwezig en wordt wat zoeter door de toevoeging van volle melk. De caffè latte kan zowel in een glas als mok van 200 ml geserveerd worden. Een cafè latte bevat 1 espresso (ongeveer 1/3 van het kopje) en wordt aangevuld met gestoomde melk (ongeveer 2/3 van het kopje). Hier komt een dun laagje melkschuim bovenop. Weliswaar een stuk minder dan bij een cappuccino, maar ook deze koffie leent zich perfect voor latte art!

Waar komt de caffè latte vandaan?

Waarschijnlijk is de caffè latte ontstaan in de Verenigde Staten. Hier houden de inwoners over het algemeen niet van sterke koffie. In Nederland drinken we al jaren de ‘koffie verkeerd’, wat op een caffè latte lijkt. Veel melk en weinig koffie. Het verschil tussen de twee is dat er in een caffè latte, espresso gaat en in een koffie verkeerd, koffie. Daarnaast heeft een caffè latte gestoomde melk met een klein beetje schuim en een koffie verkeerd alleen een flinke hoeveelheid, vaak koude, melk.

Hoe maak je zelf een caffè latte?

Thuis een caffè latte maken is niet moeilijk. Ben je een beginnend koffiedrinker of houd je van koffies met melk? Probeer ons recept dan eens uit!

Wat heb je nodig?

  • Zet een dubbele espresso en vang de espresso’s op in twee aparte kopjes.
  • Schuim de melk vervolgens op en zorg ervoor dat er zo min mogelijk lucht in de melk komt, hierdoor maak je de melk alleen warm en ontstaat er weinig melkschuim.
  • Schenk de melk in je kopje tot aan de rand.
  • Wil je jouw caffè latte helemaal afmaken? Volg hier onze tips om een latte art zwaan te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *