Gezouten karamel en chocolade brokken

Bereidingstijd

20 minuten

Hoeveelheid

5+ personen

Je ziet chocolade brokken met verschillende toppings steeds vaker in de winkel liggen. Maar, wist je dat je de brokken ook super eenvoudig zelf kunt maken? Deze gezouten karamel en chocolade brokken heb je in 20 minuten gemaakt en smaken ook nog eens een stuk lekkerder.

Je ziet chocolade brokken met verschillende toppings steeds vaker in de winkel liggen. Maar, wist je dat je de brokken ook super eenvoudig zelf kunt maken? Deze gezouten karamel en chocolade brokken heb je in 20 minuten gemaakt en smaken ook nog eens een stuk lekkerder.

Bereidingstijd

20 minuten

Hoeveelheid

5+ personen

Variaties op de gezouten karamel en chocolade brokken

Er is met deze chocolade brokken natuurlijk heel veel mogelijk. Kies bijvoorbeeld eens voor een andere chocolade reep, of misschien een andere vulling. De mogelijkheden zijn eindeloos. Andere lekkere combinaties zijn bijvoorbeeld: witte chocolade, pistache en cranberry; pure chocolade, kaneel en amandelen; melk chocolade, gepofte rijst en pretzels.

Zin in iets anders lekkers met chocolade? Maak dan eens deze traditionele Franse chocolade truffels!

Gezouten karamel en chocolade brokken recept

Ingrediënten

  • 150 gram kristalsuiker
  • 40 gram roomboter
  • 180 gram melkchocolade met gezouten karamel (wij gebruiken Tony’s Chocolony)
  • Topping
  • Fijn gehakte pistache noten
  • Fijn gehakte gouden eetbare parels

Benodigdheden

  • Steelpan
  • Grote pan
  • Bakpapier
  • Bakplaat
  • Spatel

Instructies

  1. Zet een steelpan met de suiker op middelhoog vuur. Roer niet met een spatel, maar beweeg de pan af een toe een beetje rond. Wanneer je met een spatel gaat roeren, krijg je de suiker er bijna niet meer af.
  2. Als alle suiker is opgelost, voeg je de roomboter toe. Nu kun je wel roeren met een spatel. Blijf roeren tot het vet en de suiker goed gemengd zijn (+/- 2 minuten).
  3. Stort de karamel op een met bakpapier beklede bakplaat en laat afkoelen. Je kunt de karamel in een vierkant vormen als de karamel nog een beetje warm is.
  4. Smelt de chocolade au bain marie en stort de gesmolten chocolade op de karamel.
  5. Strooi hier de gehakte pistache noten en gouden parels op en laat in de koelkast verder opstijven.
  6. Na ongeveer 10 minuten kun je de karamel en chocolade in stukken breken. Als het goed is zitten sommige stukken karamel en chocolade aan elkaar vast en andere stukken niet.
  7. Serveer direct in een schaaltje, of bewaar de brokken in een luchtdicht bakje in de koeling.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *