Je winkelwagen is momenteel leeg!
Wat is een long black koffie?
Americano, lungo, doppio, espresso, zwarte koffie.. Ben jij de draad al kwijt? Zoveel mensen, zoveel wensen; en dat geldt ook voor koffie! De koffiesoorten waar we mee openden worden allemaal gezet op basis van espresso, maar zijn toch echt unieke bakkies. In deze blog vertellen we jou wat een long black is, zodat je voortaan gewoon weet wat je bestelt!

Long black in het kort:
Waar komt long black coffee vandaan?
Long black is een Engelse term, maar zover was je zelf waarschijnlijk ook al wel. 😉 Misschien herinner je je nog dat de americano is bedacht door de Amerikanen om een espresso iets minder sterk te maken. Dit doen ze door een dubbel shot aan te lengen met water. Een long black coffee vind je echter in een heel ander deel van de wereld; namelijk in Australië en Nieuw-Zeeland.Â
Wat is een long black koffie?
Een zwarte koffie, Aussie style, is eigenlijk een omgekeerde americano. De basis van een long black is een espresso, maar die zet je op heet water. Hier bedoelen we mee dat je eerst heet water in je kopje schenkt en deze daarna onder de uitloop van je portafilter zet. Vervolgens laat je de dubbele espresso in het kopje lopen. Als je een americano zet, schenk je hier achteraf heet water bij waardoor de cremalaag afbreekt. Met een long black koffie heb je dat probleem niet.Â
Hoe maak je zelf een long black koffie?
Een long black koffie is niet lastig om te maken en kun je gewoon thuis doen.
Wat heb je nodig?
Instructies

Maak kennis: Dit is Lisa
Auteur bij LeRine
Lisa is onze woordkunstenaar met een eindeloze nieuwsgierigheid naar koffie. Van zetmethodes en bonen tot koffieculturen wereldwijd: ze duikt overal in en laat geen vraag onbeantwoord! Ze struint graag nieuwe koffietentjes af, samen met haar viervoeter Charlie. Wil je de perfecte doorlooptijd van een espresso weten? Of ben je op zoek naar de wetenschap achter proeven? Lisa weet het én legt het op een leuke, toegankelijke manier uit.
Op LeRine.nl is ze onder andere de kracht achter de rubrieken ‘’Ondernemende vrouwen in de koffie’’ en ‘’Science made easy’’, waarin ze inspirerende interviews deelt en complexe koffiekennis begrijpelijk maakt.
