Kopje koffie onder professionele espressomachine

Barista workshop in Groningen en omgeving

Zou je zelf willen leren hoe je echt goed koffie zet? Word een echte thuisbarista met onze barista workshop Groningen! Er zijn genoeg leuke koffietentjes te vinden in Groningen, maar thuis lekkere Specialty Coffee drinken is al helemaal genieten. Bij een barista workshop Groningen leren wij je hoe je zelf een perfecte espresso zet!

LeRine barista workshops

De barista workshop wordt gegeven op onze workshoplocatie in Deventer of Haarlem. Een barista workshop bestaat uit een theoretisch gedeelte waarin je onder andere leert over de verschillende bonen, brandingen en zetmethodes. Nadat onze barista je heeft meegenomen in de herkomst van koffie, is het natuurlijk tijd om aan de slag te gaan! We laten je verschillende koffiesoorten proeven en smaken herkennen. Daarnaast ga je zelf aan de slag op een professionele espressomachine met het zetten van espresso. Een barista workshop kun je ook bij jou thuis in Groningen volgen. Heb je zelf een mooie espressomachine staan en wil je daar alle skills op toepassen? Bekijk onze barista workshop bij jou thuis dan eens!

Barista workshop locatie en datum

Wij geven onze barista workshops op locatie in Deventer of Haarlem. Onze ruimte is speciaal ingericht voor het geven van koffieworkshops. We hebben een mooie espresso machine staan waarop je aan de slag gaat met het zetten van espresso’s. Heb je interesse in het schenken van latte art? Na de basis barista workshop kun je de latte art workshop volgen. Daarin leren wij je alles over het opschuimen van melk en het schenken van verschillende latte art figuren. Ook als je wil leren hoe je met plantaardige melkvervangers mooi schuim kunt creëeren, is deze workshop wat voor jou. De datum en tijd van iedere baristaworkshop worden in overleg bepaald. De workshops worden gegeven in groepsverband met een minimum van 2 personen en een maximum van 6 personen.

Barista workshop bij jou thuis in Groningen

Als je thuis een mooie espressomachine hebt staan en graag dieper op de stof in wil gaan aan de hand van je eigen espressomachine, is een privé workshop iets voor jou. Een privé workshop biedt de ruimte om alle vragen te stellen die je hebt. Bij een barista workshop thuis in Groningen gaan we aan de slag met het afstellen van jouw espressomachine op basis van smaak. We leren je hoe je zonder veel extra tools zelf thuis een perfecte espresso kunt zetten. Van het afstellen van de bonenmolen tot het onder de loep nemen van de extractie, onze barista leert je alle kneepjes van het vak.