twee kopjes onder een espressomachine

Barista workshop in Amersfoort

Hoe worden koffiebonen gebrand? En hoe zet je zelf thuis een perfecte espresso? Dit ga je allemaal leren in de basis barista workshop. Heb je al wat ervaring en heb je thuis een mooie espressomachine staan? Dan is de barista workshop thuis in Amersfoort de koffie training voor jou. Onze barista komt aan huis en geeft je alle tips & tricks die je nodig hebt om zelf de perfecte espresso te kunnen zetten. Deze workshop is bedoeld voor de koffieliefhebber die een eigen espressomachine heeft en daar alles uit wil halen.

Barista workshop Amersfoort op je eigen machine

Onze barista’s weten alles van koffie, van brandingen tot verschillende smaken en zetmethodes. Ze nemen je in onze barista workshops mee in de wereld van koffie, waar wij bij LeRine dol op zijn! We zijn er bij LeRine zo gek op, dat we zelfs onze eigen koffiebonen hebben. Bestel een zakje Guatemala koffiebonen om je bijgeslepen barista skills meteen in de praktijk te brengen! Tijdens de barista workshop bij jou thuis in Amersfoort leer je hoe jij, gewoon thuis, de beste espresso zet.

Zelf aan de slag als barista

Na het krijgen van uitleg en het stellen van vragen is het tijd om zelf aan de slag te gaan. Je gaat te werk op je eigen machine, zodat je deze goed leert kennen. We stellen samen je bonenmolen af aan de hand van smaak, zodat deze de perfecte maalgraad krijgt. Zo kun jij thuis iedere dag genieten van espresso zoals je ‘m het liefst drinkt. Verder gaan we in op het espresso zetproces waarbij je leert wat de perfecte maling is en hoeveel druk je moet uitoefenen tijdens het tampen. Maar ook wat een goede doorloop is en natuurlijk op de smaak.

Barista workshop LeRine

Je kunt ook een barista workshop volgen op onze workshop locatie in Deventer of Haarlem. Wij bieden verschillende workshops aan waaronder de latte art workshop. In deze workshop leer je alles over het opschuimen van melk. Daarnaast ga je aan de slag met het schenken van figuurtjes in je cappuccino. Ook als je liever plantaardige ‘melk’ drinkt, is een latte art workshop toegankelijk. Je kunt een latte art workshop ook met plantaardige melk(vervangers) volgen. Wil je leren hoe je met je eigen espressomachine de lekkerste espresso’s maakt? Een barista workshop thuis in Amersfoort boeken, doe je gemakkelijk in de shop.