Croissant aux amandes

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar je huis ruikt nog lekkerder met een croissant aux amandes in je oven dan een normale croissant. Afgelopen november was ik in Lille en kon geen genoeg krijgen van de croissant aux amandes van Paul (bakkerij). Knapperig van buiten en super zacht van binnen. Het lijkt een beetje op spijs aan de binnenkant, maar het is iets dunner en zachter van smaak.

De croissant aux amandes is een dessert uit Frankrijk en kun je wel bij elke bakkerij krijgen. Helaas heel wat calorieën, maar deze calorieën neem ik graag voor lief.

We zijn heel benieuwd naar je creatie! Gebruik de hashtag #lerinebakery voor een feature in onze stories!


Croissant aux amandes recept

  • Staande mixer of handmixer
  • Steelpan
  • Kwast

Siroop

  • 20 gram poedersuiker
  • 20 milliliter water
  • 1 theelepel rum aroma (of bruine rum)

Amandelspijs

  • 100 gram poedersuiker
  • 100 gram amandelmeel
  • 2 eieren
  • 100 gram boter (gesmolten)
  • snufje zout

Topping

  • Amandelschaafsel
  • Poedersuiker
  1. Maak de croissants volgens het recept, of koop kant-en-klare croissants.
  2. Meng de poedersuiker, water en de rum in een steelpannetje en verhit deze kort tot het mengsel bijna gaat koken.
  3. Meng in een grote kom van de mixer de poedersuiker, amandelmeel, zout en de eieren. Wanneer dit goed gemengd is, voeg je de gesmolten boter toe. Let op: de boter mag niet warm of heet zijn.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
  5. Bekleed een bakplaat met een stuk bakpapier.
  6. Snij een croissant in de lengte open en bestrijk de binnenkant met de siroop. Vul de binnenkant vervolgens met een flinke lepel van het amandelmengsel. Vouw de croissant weer dicht en doe nog een beetje amandelspijs over de bovenkant.
  7. Herhaal stap 6 met alle croissants.
  8. Bestrooi de croissant met wat amandelschaafsel en bak de croissants in 12 – 14 minuten gaar.
  9. Laat de croissants afkoelen en bestrooi ruim met poedersuiker
  10. Bon Appétit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *