Je winkelwagen is momenteel leeg!
5 recepten voor de Paasbrunch
Het paasweekend staat voor de deur! Hét moment om uit te pakken met lekkere, huisgemaakte gerechten. Of je nu een uitgebreide brunch plant of gewoon iets bijzonders op tafel wilt zetten: met deze recepten maak je er gegarandeerd iets feestelijks van. Van zoet tot hartig, van simpel tot verrassend: dit zijn onze 5 recepten voor de paasbrunch!
Croissant pudding met koffie
Heb je oude croissants over? Maak er iets nieuws van met deze croissant pudding: onze twist op de klassieke broodpudding! De koffie geeft een subtiele smaak, zonder te overheersen. Makkelijk te maken, en perfect voor bij het ontbijt of als dessert.
Nog een bonus: je huis ruikt na het bakken naar een Franse bistro.

Banoffee taart
Op zoek naar een makkelijke, maar indrukwekkende taart voor de paasbrunch? Of heb je nog een paar rijpe bananen liggen? Deze banoffee taart is rijk, romig en heerlijk zoet met banaan, karamel en slagroom. En het fijne: je kunt ‘m ruim van tevoren maken (lees: een stressvrije Paasdag). 😉

Croque monsieur
De klassieke Croque monsieur, ofwel ‘crunch meneer’. Een goede croque monsieur is simpel, maar zó lekker. Denk aan knapperig brood, gesmolten kaas en een romige bechamelsaus. Dit recept blijft dicht bij de Franse klassieker en is perfect als warme lunch of stevig brunchgerecht.

Oeuf en cocotte met zalm en asperges
Oeuf en cocotte klinkt misschien chic, maar dit gerecht is verrassend simpel. Een eitje uit de oven, gecombineerd met gerookte zalm en groene asperges. Licht, fris en ideaal voor de lente. Geen fan van zalm of asperges? Geen probleem: je kunt eindeloos variëren met ingrediënten die jij lekker vindt.

Zelf bladerdeeg maken
Tot slot nog een extraatje voor de echte keukengekken: zelf bladerdeeg maken! Het kost wat tijd, maar het resultaat is het dubbel en dwars waard. Als basis voor pasteitjes, hartige hapjes of om gewoon eens zelf geprobeerd te hebben tijdens het paasweekend.

Nog op zoek naar lekkere koffie’s voor tijdens de brunch? Je vindt ze hiertussen!

Maak kennis: Dit is Maevy
Auteur bij LeRine
Als content creator zorgt Maevy niet alleen voor de mooie beelden op LeRine, maar schrijft ze ook graag. Met een flinke dosis nieuwsgierigheid naar koffie duikt ze in de verhalen achter je dagelijkse kopje. Maar niet de standaard verhalen! Dankzij haar psychologische achtergrond bekijkt ze koffie vanuit een andere hoek.
In haar blogs op LeRine.nl onderzoekt ze diverse thema’s, van het maatschappelijk belang van specialty coffee tot de vraag waarom koffie ons zo gelukkig maakt. Zo wordt jouw dagelijkse ritueel ineens een stuk interessanter!