5 recepten voor de Paasbrunch

Het paasweekend staat voor de deur! Hét moment om uit te pakken met lekkere, huisgemaakte gerechten. Of je nu een uitgebreide brunch plant of gewoon iets bijzonders op tafel wilt zetten: met deze recepten maak je er gegarandeerd iets feestelijks van. Van zoet tot hartig, van simpel tot verrassend: dit zijn onze 5 recepten voor de paasbrunch!

Croissant pudding met koffie

Heb je oude croissants over? Maak er iets nieuws van met deze croissant pudding: onze twist op de klassieke broodpudding! De koffie geeft een subtiele smaak, zonder te overheersen. Makkelijk te maken, en perfect voor bij het ontbijt of als dessert.

Nog een bonus: je huis ruikt na het bakken naar een Franse bistro.

croissant pudding

Banoffee taart

Op zoek naar een makkelijke, maar indrukwekkende taart voor de paasbrunch? Of heb je nog een paar rijpe bananen liggen? Deze banoffee taart is rijk, romig en heerlijk zoet met banaan, karamel en slagroom. En het fijne: je kunt ‘m ruim van tevoren maken (lees: een stressvrije Paasdag). 😉

Banoffee taart

Croque monsieur  

De klassieke Croque monsieur, ofwel ‘crunch meneer’. Een goede croque monsieur is simpel, maar zó lekker. Denk aan knapperig brood, gesmolten kaas en een romige bechamelsaus. Dit recept blijft dicht bij de Franse klassieker en is perfect als warme lunch of stevig brunchgerecht.

Croque monsieur die uit de oven word gehaald

Oeuf en cocotte met zalm en asperges

Oeuf en cocotte klinkt misschien chic, maar dit gerecht is verrassend simpel. Een eitje uit de oven, gecombineerd met gerookte zalm en groene asperges. Licht, fris en ideaal voor de lente. Geen fan van zalm of asperges? Geen probleem: je kunt eindeloos variëren met  ingrediënten die jij lekker vindt.

Oeuf en cocotte in een ovenschaaltje

Zelf bladerdeeg maken

Tot slot nog een extraatje voor de echte keukengekken: zelf bladerdeeg maken! Het kost wat tijd, maar het resultaat is het dubbel en dwars waard. Als basis voor pasteitjes, hartige hapjes of om gewoon eens zelf geprobeerd te hebben tijdens het paasweekend.


Bladerdeeg uitgerekt op een werktafel met deegroller en hand

Nog op zoek naar lekkere koffie’s voor tijdens de brunch? Je vindt ze hiertussen!

Ook leuk om te lezen