Meest gelezen koffie blogs van 2022

Wat heb jij in 2022 geleerd over koffie? Afgelopen jaar hebben wij veel verschillende blogs geplaatst over specialty coffee, zodat je thuis op een laagdrempelige manier meer over koffie leert! Heb je er een aantal gemist? We hebben de populairste blogs voor je op een rij gezet, dit zijn de meest gelezen koffie blogs van 2022.

Cappuccino met latte art

1. De 10 interessantste koffie weetjes

Weetjes over een bepaald onderwerp zijn altijd handig om paraat te hebben. Wij hebben de leukste weetjes over koffie voor je op een rij gezet. Je leest bijvoorbeeld meer over de verschillende koffiesoorten naast Arabica en Robusta, cafeïne, aroma’s en decaf. Ken jij alle koffie weetjes al?

2. Koffie zetten met een Sage Barista espressomachine

De Sage espressomachine is één van de meest verkochte espressomachines van 2022. Goede koffie drinken wordt tegenwoordig niet meer gezien als waar je de deur voor uit moet. Sage heeft hier goed op ingespeeld en heeft een aantal mooie half-automaat espressomachines op de markt gebracht. Eén kanttekening, je moet wel even weten hoe het nou precies werkt. We leggen je in dit blogbericht uit hoe je de Sage Barista espressomachine in 7 stappen afstelt.

Wil je liever één-op-één training? Dat kan natuurlijk ook, onze barista workshop bij jou thuis passen we helemaal aan op jouw Sage Barista espressomachine.

3. Wat is baristamelk?

In de supermarkt vind je tegenwoordig wel 100 soorten melk, waaronder baristamelk. Maar wist je dat je helemaal geen speciale baristamelk nodig hebt om mooi melkschuim te maken? We geven in dit blogbericht enkele voorbeelden van melksoorten die wij aanraden, met ook tips voor plantaardige melk. Welke melk vind jij het lekkerst in je cappuccino en lukt het jou om mooi microschuim te krijgen? Op onze Instagram-pagina delen we elke week leuke barista tips!

4. Het verschil tussen een cortado en een espresso macchiato

Afgelopen jaren is de koffiekaart aardig uitgebreid. De espresso macchiato kennen we nu al een tijdje, maar de meesten kennen de cortado nog niet. Als je beiden zou bestellen zie je misschien niet meteen het verschil tussen de twee, maar er zit wel degelijk verschil in verhouding en smaak. Beide zijn op basis van espresso, maar krijgen een andere schuimlaag en hoeveelheid koffie toegevoegd. Je leest in dit blogbericht meer over de achtergrond van de cortado en espresso macchiato en hoe je ze thuis zelf maakt.

In 2023 publiceren we weer veel leuke blogs, waaronder een maandelijkse column, Stay tuned!